STILLER TIL VALG

Ingeborg med familiehunden Sita på båttur ved hytta i Trøndelag denne sommeren.

– Det var nok ikke den beste dagen på jobb da min søster ringte for å fortelle dette

– Etter valget meldte jeg meg inn i FpU, og lite visste jeg at det skulle ha alt å si for hvilken jobb, samboer og vennekrets jeg fikk 14 år senere, sier bystyrekandidaten.

Publisert

Ingeborg Bjørnevik (29) jobber til daglig jobber som kommunikasjonsrådgiver i NHO Viken Oslo, som er NHOs største regionkontor med 10.000 medlemsbedrifter som strekker seg fra Halden i øst til Hallingdal i vest – og ikke minst i Oslo.

Denne høsten stiller 29-åringen til valg som bystyrekandidat for Oslo Fremskrittsparti.

– Jeg bor på Vulkan som ligger i Grünerløkka og er faktisk så heldig å bo et steinkast unna Mathallen, så det har latt seg merke på matbudsjettet de siste fem årene.

Kandidat til kommunevalget

Hver dag frem til kommunevalget 

den 11. september kan du lese et nytt intervju og bli bedre kjent med en av kandidatene til årets lokalvalg gjennom VårtOslo-spalten «Stiller til valg». I Oslo er det valg både til bystyret og byens 15 bydelsutvalg denne høsten.

– Hvor gikk sommerferien og med hvem?

– I år tilbragte jeg sommerferien på rundreise i Italia med samboer og cruise langs de greske øyer med svigerfamilien. Dette er en reise som har vært planlagt lenge for å feire svigerfar sin 70-årsdag, og som i flere runder har blitt utsatt på grunn av korona og sykdom i familien. Det var derfor veldig fint å endelig kunne gjennomføre tur, forteller Ingeborg.

Ingeborg og samboeren rakk en ferie til Italia i sommer før valgkampen.

– Mitt favorittsted i hele verden er for øvrig familiehytta i Trøndelag. Der fikk jeg en utrolig fin uke med båttur, øyhopping og fisketurer sammen med familien. Her kan man finne utrolig mange skjulte perler, deriblant Bjørnevika hvor jeg har familienavnet fra. Jeg kan også varmt anbefale et besøk hos strandbaren på Stokkøya om man planlegger å reise på norgesferie. Om sommeren har også slottet sommeråpent med omvisninger, så det er et godt tips for alle historieinteresserte som har sommerdager i Oslo. Ellers har mye tid gått til å forberede en hektisk valgkamp.

– Hvilken hendelse og/eller person fikk deg til å engasjere deg i politikken? 

– Mitt partipolitiske engasjement fikk grobunn under valgkampen i 2009. Dette var også året hvor jeg skulle søke videregående skole. Her fikk jeg ikke velge skolen jeg ønsket ettersom Arbeiderparti-styrte Trondheim ikke la opp til fritt skolevalg. Det var nok mitt første møte med at politikk satte begrensninger for eget livsvalg, sier FrP-kandidaten til bystyret i Oslo.

Ingeborg Bjørnevik med samboer Helge André Njåstad på Bruce Springsteen-konsert på Voldsløkka i sommer. Begge er aktive FrP-politikere. Helge André er representant for partiet på Stortinget, mens Ingeborg håper på en plass i bystyret etter valget.

– For egen del var jeg nok ikke blant de som leste partiprogrammene fra side til side. Jeg husker derimot godt at jeg ble inspirert av Siv Jensen, og debattene med «Jens vs. Jensen». Siv var utrolig dyktig til å formidle hva FrP skulle gjøre i justispolitikken, betydningen av gode rammevilkår for de som skaper arbeidsplassene våre og å bygge en god eldreomsorg for de som har lagt grunnlaget for velferdssamfunnet vi alle nyter godt av. Etter valget meldte jeg meg inn i FpU, og lite visste jeg at det skulle ha alt å si for hvilken jobb, samboer og vennekrets jeg fikk 14 år senere.

– Hvilken arbeidsdag var den beste så langt i år?

– Bedriftsbesøk rundt om i Oslo og Viken noe av det mest givende jeg gjør i jobben min. For eksempel var jeg her om dagen på et hyggelig besøk hos Hotel Olavsgaard som ligger i Lillestrøm. De stilte opp som beredskapshotell under skredet i Gjerdrum og nå under evakueringen fra «Hans». De har vært en trygg havn for innbyggerne man må evakuere ut av eget hjem. Utrolig fint å se hvordan bedriftene stiller opp for lokalsamfunnet de er en del av, forteller kommunikasjonsrådgiveren i NHO Viken Oslo.

– Jeg kan også trekke frem ambassadørsamlingene hvor jeg fikk kurse medlemsbedriftene våre i kommunikasjon- og mediehåndtering. Det var veldig gøy å få leke journalist for noen dager for å «grille» både sjefen og medlemmene våre, legger hun til.

Ingeborg steker FrP-vafler utenfor Stortinget ved en tidligere anledning.
Ingeborg og samboeren med hennes søster, Siw Marita Bjørnevik, og far, Ole Bjørnevik, i bakgrunnen.

– … og hvilken var den tøffeste å komme igjennom?

– Det var nok ikke den beste dagen på jobb da min søster ringte for å fortelle at min far hadde fått slag og ble innlagt på sykehuset tidligere i vår. Det går heldigvis bra med pappa i dag, men det er da jeg kjenner det er ekstra tungt å bo langt unna familien i Trondheim. 

– Hva lokket frem det største smilet hos deg i år?

– I år fyller jeg 30 år, så det betyr høysesong for både bursdagsfeiringer og bryllup. Her har det vært mye å smile av. Så er smilet stort hver gang jeg snakker med nevøen min på ni år på telefon om når han fikk komme på besøk hos tante i Oslo. I Trøndelag har jeg åtte tantebarn, så de savner jeg stort.

FrP-kandidaten i bryllup tidligere i sommer. Fra venstre Simen Jørgensen, Ingeborg Bjørnevik, brudgom Sindre Lysø, Kaja Witnes Schultz & Adrian Ulleberg.

– … og hva klasket du deg selv i pannen av?

– Da byrådet valgte å kutte støtten til Norway Cup – Norges største fotballdugnad. Vi snakker på inn- og utpust om at vi står i en frivillighetskrise. Da må vi gjøre rammebetingelsene bedre, og ikke verre, for de mange frivillige som stiller opp på dugnad, stiller opp som trenere og bruker flerfoldige timer på at idrettstilbudet til barn og unge i Oslo går rundt. 

– Hvilken beslutning var den viktigste du har tatt i år?

– Det siste året har jeg både byttet jobb og kastet meg inn i en hektisk valgkamp. Begge er definitivt beslutninger som har hatt stor påvirkning på egen hverdag.

– … og når tok du feil og måtte korrigere kursen?

– Det må nok bli da jeg landet på å bytte ut BMW-en med elbil. I familien er det nærmest obligatorisk å kjøre BMW, men jeg ble raskt «konvertert» da jeg fikk prøvekjøre fars Tesla rundt nyttår. Ellers er det mange politiske posisjoner jeg har endret syn på siden ungdomspolitikken for ti år siden, for eksempel når det kommer til rusreform. Jeg er nok langt unna å mene vi bør legge om lovverket til full legalisering i dag.

Ingeborg på bursdagsfest på Taket i sommer med venninnene Kaja Schultz (i midten) og Martine Klock.
Ingeborg i finstasen skåler med venninne Ingrid Eline Svendby Osmundsen under 17. mai-feiringen på Stortinget.
Ingeborg koser seg på bryggekanten med venninnene Ingrid Eline Svendby Osmundsen o Renate Møgster Klepsvik under Morte Abel-konsert i Austevoll der Ingeborgs samboer Helge André Njåstad kommer fra.

– … og når skulle du ha holdt munn?

– Et av de beste rådene jeg har fått er at man skal mene alt man sier, men ikke si alt man mener. Det er livslærdom jeg forsøker å leve etter.

– Hvilket tall reagerte du på i år?

– Riktignok en sak fra fjoråret, men saken om familien med seks generasjoner i levende live legger seg på minnet.

Ingeborg omgitt av hele familien på familietur i Roma i fjor sommer.

– … og hva vil du gjerne endre hurtigst mulig i Oslo?

– Det viktigste oppgavene mener jeg bør handle om å tilrettelegge for mer valgfrihet til innbyggerne og trygge økonomien til folk i en vanskelig tid. Her tror jeg vi kan gjøre mye for å gjøre hverdagen litt enklere og litt bedre for folk flest. De første oppgavene på bordet for et nytt byråd være å gjeninnføre mangfold i eldreomsorgen, sørge for løpende barnehageopptak, innføre reelt fritt skolevalg og fjerne eiendomsskatten.

Powered by Labrador CMS