Oslo 20230618. Heddakomiteens ærespris Cliff Moustache under utdelingen av Heddaprisen 2023 på Oslo Nye Teater.Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Heddakomiteens ærespris Cliff Moustache under utdelingen av Heddaprisen 2023 på Oslo Nye Teater.

Æres-Hedda til Nordic Black Theatres Cliff Moustache

Regissør, dramatiker og skuespiller Cliff Moustache er tildelt Heddakomiteens ærespris for 2023. Moustache er en av grunnleggerne av Nordic Black Theatre i Oslo.

Publisert

— Hans arbeid har vært av uvurderlig betydning for svært mange, og han har bidratt direkte til at flere av våre sterke kunstneriske stemmer fant sin inngang til scenekunsten, heter det i Heddakomiteens begrunnelse. 

Cliff Moustache har hele veien hatt en tydelig stemme i det offentlige ordskiftet om hva teater er og kan være, og betydningen av kulturell åpenhet og samarbeid, mener juryen.

Grunnla teateret i 1992

Han omtales som en idealist og en unik personlighet som i over 30 år «har bidratt til at norsk teater har vokst i perspektiver, holdninger, omfang og kunstnerisk innhold».

Moustache er født på Seychellene og har studert teater i England. Han kom til Norge på slutten av 1970-tallet. 

I 1992 grunnla han Nordic Black Theatre i Oslo sammen med Jarl Solberg. Teatret har en egen teaterskole for unge, transkulturelle skuespillere.

Powered by Labrador CMS