— Dersom smitten i fengselet øker, vil det bli vurdert om det skal kalles inn personell fra andre fengsler, opplyser Kriminalomsorgen.

Tre ansatte og en innsatt i Oslo fengsel er koronasmittet. Besøk til innsatte reduseres

25 innsatte og flere ansatte er nå i karantene etter at det er oppdaget koronasmitte hos fire personer i Oslo fengsel. — Utbruddet håndteres i dialog med bydelsoverlegen i bydel Gamle Oslo, opplyser Kriminalomsorgen.

Publisert

Tre ansatte og en innsatt ved Oslo fengsel er iløpet av helgen blitt bekreftet smittet av korona, opplyser Kriminalomsorgen.

— Det er ikke kjent hvordan smitten har kommet inn i fengselet, skriver Kriminalomsorgen på sin nettside.

— Situasjonen gjør at Oslo fengsel ikke kan opprettholde den ordinære dagsplanen for innsatte, men det vil bli iverksatt kompenserende tiltak som eksempelvis aktiviseringsteam for å motvirke isolasjon, skriver Kriminalomsorgen.

— Besøk blir redusert

Smittesituasjonen rammer også besøkende til innsatte i Oslo fengsel. Kriminalomsorgen jobber nå med smittesporing i samarbeid med bydelsoverlegen i bydel Gamle Oslo.

— Det må påregnes at besøk til innsatte vil bli redusert i en periode fremover, men det er allerede iverksatt kompenserende tiltak også her i form av utvidet ringetid og bruk av videotelefoni.

— Dersom smitten i fengselet øker ytterligere, vil det bli løpende vurdert om det skal kalles inn personell fra andre fengsler i regionen eller fra Kriminalomsorgens Høgskole og utdanningssenter (KRUS).

— Basert på helsefaglige råd fra bydelsoverlegene, vil det bli gjennomført testing av ansatte og innsatte, skriver Kriminalomsorgen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS