Det holdt ikke helt inn, men det var god stemning hos Stian Solberg og lagkameratene i garderoben til Vålerenga etter at de vant den avgjørende kampen i semifinalen i NM ishockey mot Stavanger Oilers tidligere i vår. Nylig byttet Solberg klubb for å satse utenlands. Nå roses 18-åringen opp i skyene for VM-innsatsen.

18-åringen fra Oslo øst har forlatt Vålerenga. Nå hylles han etter VM-åpningen: – Ekstremt moden i spillet for alderen

Stian Solberg (18) trekkes frem som et norsk lyspunkt etter 2-5-tapet mot Sveits etter den første kampen i ishockey-VM.

Publisert

Det norske laget, med blant annet veteraner som Patrick Thoresen og Mats Zuccarello i førsterekka, kom skjevt ut, men utlignet til 1-1 i den første perioden, før Sveits scoret tre mål i midtperioden og gjorde at oppgaven ble for vanskelig derfra og ut for Norge.

Det er imidlertid inntil nylig Vålerenga-spiller som ble myndig den 29. desember i fjor mens han fortsatt spilte i blå drakt for Oslo øst-klubben som vakte mest oppsikt.

– Ganske unikt

Tapet til tross, fikk 18 år gamle Stian Solberg nemlig vist seg godt fram. Tenåringen meldte på tampen av forrige måned overgang fra Vålerenga til den svenske storklubben Färjestad etter seks år i klubben.

– Det er rart å forlate Vålerenga. Alt jeg har av omgangskrets og venner er tilknyttet klubben, og jeg forlater klubben med bare gode minner, uttalte den storvokste og offensivt anlagte backen da.

– Kommer til å gå videre til NHL

Talentet,  som kom til Vålerenga og Jordal som tolvåring etter å ha startet hockeykarrieren i Hasle-Løren, tok godt for seg på isen og fikk gode skussmål av ekspertene etter VM-innsatsen i Tsjekkia.

– At han som 18-åring spiller på den måten der, det er ganske unikt, synes jeg, sa Viaplay-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm.

– Jeg tror han kommer til å gå videre til NHL, la han til.

Ekspert – og igjen Vålerenga-aktuelle – Alexander Bonsaksen i Viaplay-studio er enig.

– Han er involvert i målsjanser. Han er involvert i fysisk spill. Han er uredd. Ekstremt moden i spillet for alderen, sa Bonsaksen.

Solberg er også aktuell i den kommende NHL-draften hvor han er ranket på 20.-plass.

Mål om kvartfinale

Det er sju andre lag i Norges pulje. De fire beste går til kvartfinale. Neste oppgave er mot Tsjekkia lørdag.

Kvartfinale er det uttalte målet til hockeygutta. Det har ikke skjedd på tolv år.

Slik er det øvrige VM-programmet for de norske iskrigerne: Tsjekkia (11/5), Finland (13/5), Danmark (14/5), Canada (16/5), Østerrike (19/5) og Storbritannia (20/5).



Powered by Labrador CMS