Odin Thago Holm bytter ut den kongeblå drakta med Celtics grønne og hvite striper.

Nok en juvel forlater Vålerenga. Odin Thiago Holm (20) flytter til Glasgow

I forrige uke kvittet Vålerenga seg med hovedtrener Dag-Eiliv Fagermo. Nå forsvinner klubbens største juvel, midtbanespilleren Odin Thiago Holm (20), til skotsk fotball og Celtic.

Publisert

Sesongstarten har vært alt annet enn oppløftende for Vålerengas fotballherrer. En 13.-plass etter ti spilte kamper er alt annet enn godkjent, og forrige uke fikk hovedtrener Dag-Eiliv Fagermo sparken fra jobben som sjef på Valle.

Om det ikke skulle være nok å miste hovedtreneren tidlig i sesongen, ble det torsdag klart at østkantklubbens midtbanejuvel, Odin Thiago Holm (20), også er ferdig.

Da signerte trønderen kontrakt med den skotske toppserieklubben Celtic.

– Jeg har vært heldig

Hovedpersonen selv kom til Vålerenga fra Tiller i Trondheim, som 15-åring, og har hatt noen gode og utviklende år i den kongeblå drakta.

– Jeg har hatt det veldig bra i Vålerenga, og har vokst her på mange måter, både som spiller og person. Jeg har vært heldig som har spilt for Norges villeste fans, og jeg setter enormt stor pris på støtten både gjennom tykt og tynt, sier unggutten til klubbens hjemmesider.

Når han nå forlater Oslo øst til fordel for arbeiderklassebyen på Skottlands vestkyst er han spesielt klar for hatoppgjøret mot katolikkene hos byrival Rangers.

– Celtic er en større klubb enn mange forstår. Jeg gleder meg til å spille foran 60-65.000 fans på ukentlig basis, sier midtbanejuvelen.

Kan ha tjent 30 millioner

Overgangssummen for den talentfulle trønderen er foreløpig ikke offentliggjort, men på diverse diskusjonsforum på Facebook versjerer det rykter om at den skotske toppklubben skal ha betalt opp mot 30 millioner for Thiago Holm. 

I tillegg skal det komme inntekter for Vålerenga ved et eventuelt videresalg fra Celtic til en større klubb.

Dette er en pris som foreløpig ikke er bekreftet, verken av folket på Valle eller klubbledelsen i Celtic.

– Dette er Vålerengas største salg noensinne. Odin kommer til en klubb som dominerer i hjemlig liga og har ballen mye i kampene, noe som passer hans spillestil. Det skal bli en stor glede å se han i Champions League til høsten, sier sportssjef Joacim Jonsson.

Powered by Labrador CMS