En langvarig arbeidskonflikt med rektor ved Uranienborg skole har ført til at tilnærmet hele ledelsen er ute i sykefravær denne uka.

Hele skoleledelsen ved Uranienborg skole har sykefravær samtidig etter rektorkonflikt

Så godt som hele skoleledelsen ved Uranienborg skole er borte i sykefravær denne uka etter en langvarig arbeidskonflikt med rektor. I tillegg har utdanningsetaten satt inn en ny, midlertidig rektor.

Publisert

Det betyr at både assisterende rektor, rådgivere, inspektører og sosiallærere, har sykefravær ut denne uka, bekrefter Utdanningsforbundet overfor VG. Totalt er det snakk om 7 mennesker.

Konflikten rundt ledelsen ved skolen skal ha pågått i flere år, forteller både utdanningsforbundet, tidligere tillitsvalgt, ansatte ved skolen og varsler som VG har fått innsyn i.

– Det har lenge vært fare for at folk blir syke av å stå i sine jobber der. Situasjonen er helsefarlig for flere. Mange klarer ikke å være til stede på skolen, som en følge av arbeidsforholdene som rektor skaper, sier Jorunn Folkvord i utdanningsforbundet til avisa.

    Skylder på pandemi-slitasje

    Rektor Randi Tallaksen selv sier at hun ikke kan kommentere personalsaker i media. Utover det peker hun på "slitasje" på staben på grunn av pandemien.

    — Det arbeides det løpende med å håndtere, både sammen i ledergruppen og i godt samarbeid med verneombudene. Hvert enkelt tilfelle tar jeg/vi på det største alvor, skriver hun til VG.

    Utdanningsetaten har satt inn en ny, midlertidig rektor ved skolen. Men fordi de er rektors arbeidsgiver vil de vil ikke kommentere om Tallaksen skal byttes ut eller ikke.

    Powered by Labrador CMS