To menn i 20-årene er siktet for grov kroppsskade i forbindelse med hendelsen.

Tilstanden til mannen som ble slått ned i Vika, er alvorlig og uavklart

Politiet utelukker ikke at det er snakk om blind vold. De har så langt ikke funnet noen relasjon mellom de siktede og fornærmede.

Publisert

– En nærmere avklaring rundt fornærmedes tilstand forventes om en til to uker, opplyser politiadvokat Johannes Hafsahl i Oslo politidistrikt til NTB.

Det var like over klokken 2 natt til søndag at en mann i 20-årene ble kjørt til Ullevål sykehus etter en voldshendelse i Haakon VIIs gate i Vika i Oslo sentrum. Foranledningen til hendelsen er uklar, men den står helt sentralt i etterforskningen, opplyser politiet.

Flere fornærmede

– Vi har dannet oss et bilde av hendelsesforløpet, men opererer med flere hypoteser ettersom vi er i den helt innledende fasen. Blant annet gjenstår flere vitneavhør av øyevitner til hendelsen, sier Hafsahl.

I tillegg til mannen som ligger på sykehus, er det ytterligere to fornærmede i saken som var i følge med ham, opplyser Hafsahl i en pressemelding.

To menn i 20-årene er siktet for grov kroppsskade i forbindelse med hendelsen. Den ene av de siktede erkjenner straffskyld. Den andre siktede erkjenner derimot ikke straffskyld, opplyste mannens advokat, forsvarer Gunhild Bergan, til NTB mandag formiddag.

Undersøker kameraovervåking

– De siktede var på et utested i området før hendelsen. Vi har undersøkt kameraovervåking i området og vil hente inn dette for å se om hendelsen er fanget opp, sier Hafsahl til Dagbladet.

Politiet utelukker ikke at det er snakk om blind vold. De har så langt ikke funnet noen relasjon mellom de siktede og fornærmede.

Begge de siktede er avhørt og fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett mandag.

Powered by Labrador CMS