Linnea Kilsand
Linnea Kilsand har vunnet NM-medaljer flere ganger og har vært med i EM. Til helga deltar hun i Sonja Henie Trophy.

Første internasjonale kunstløpkonkurranse i Oslo på 20 år: – Det er stort

Sonja Henie Trophy er den første internasjonale kunstløpkonkurransen som holdes i Oslo på 20 år. – Jeg håper mange tar turen.

Publisert

Arrangører er Norges Skøyteforbund i samarbeid med Oslo Skøiteklub som holder til i den flunkende nye Sonja Henie ishall, Norges eneste ishall laget spesielt for kunstløp.

140 deltakere fra 20 land stiller i konkurransen. Flere internasjonale løpere på høyt nivå ventes til Oslo, blant disse finner vi den finske OL-deltageren Emmie Peltonen samt flere ganger NM-medaljør og EM-deltager Linnea Kilsand fra Asker.

– Vil gi inspirasjon

– Det er stort at Norges Skøyteforbund arrangerer et internasjonalt stevne i kunstløp i hjertet av Oslo og i Sonja Henie Ishall, sier Camilla Gjersem som er tidligere flere ganger norgesmester i kunstløp og ambassadør for sporten.

Camilla Gjersem
Camilla Gjersem er flere ganger Norgesmester i kunstløp.

– Jeg håper mange ønsker å ta turen for å se på dyktige utøvere fra hele verden konkurrere og jeg har stor tro på at slikt stevne det kan gi inspirasjon til en hel skøytegenerasjon, sier Gjersem i en pressemelding.

– Gir viktig erfaring

– Det er viktig å få løpere på et høyt internasjonalt nivå til Norge for å konkurrere. Flere norske kunstløpere gjør det godt internasjonalt, og et internasjonalt stevne her i Oslo gir våre beste kunstløpere viktig erfaring også på hjemmebane, sier Mona Adolfsen, president i Norges Skøyteforbund.

Sonja Henie ishall på Frogner er den eneste hallen i landet som er bygget spesifikt for å passe til kunstløpstevner, og dette er også første gang konkurransen «Sonja Henie Trophy» avholdes her, men ambisjonen er at dette internasjonale stevnet skal avholdes årlig.Powered by Labrador CMS