Fra venstre: Bydelsdirektør Anna Kaarina Ryymin, bydelspolitiker Henriette Nielsen (H) og BU-leder Rashid Nawaz (Ap) deltok på flaggheising i anledning pride-måneden.
Fra venstre: Bydelsdirektør Anna Kaarina Ryymin, bydelspolitiker Henriette Nielsen (H) og BU-leder Rashid Nawaz (Ap) deltok på flaggheising i anledning pride-måneden. Pride markeres i hele bydelen.

I den flerkulturelle bydelen Stovner, ble starten på pride-måneden markert med regnbueflagget til topps

Det ble høytidelig flaggheising da leder av bydelsutvalget på Stovner, Rashid Nawaz (AP), hang opp regnbueflagget, til støtte og feiring av LHBTQ+-samfunnet.

Publisert

Flaggingen av regnbueflagget skal vise at bydel Stovner er et åpent og inkluderende samfunn, der alle skal føle seg hjemme.

– Å heise pride-flagget er en påminnelse om at alle fortjener å leve fritt uten frykt for diskriminering, sier Rashid Nawaz. Han understreker viktigheten av å støtte mangfold og sikre at alle innbyggere, uansett seksuell orientering eller identitet, føler seg velkomne og verdsatt.

Jeg ble glad

Representant i bydelsutvalget, Henriette Nielsen (H), har hatt verv både i Fri og i organisasjoner som jobber med funksjonshemmedes rettigheter. Hun er glad for initiativet:

– Da jeg flyttet til Stovner ble jeg glad da jeg så at bydelen flagget med regnbueflagget. For meg symboliserte det at bydelen tar mangfold og menneskerettigheter på alvor, sier hun i en pressemelding.

–Nå skal pride-flagget vaie stolt over Bydel Stovner hele juni, sier Rashid Nawaz.
–Nå skal pride-flagget vaie stolt over bydel Stovner hele juni, sier Rashid Nawaz (AP).

– Tid til å tenke over fordommer

Bydel Stovner har en befolkning med varierte bakgrunner og livssyn, og pride møtes ikke bare med entusiasme, men også skepsis.

– Pride er mer enn en feiring; det er også en fin anledning til å tenke over våre egne fordommer og arbeide aktivt for likestilling og likeverd, mener Nawaz.

Powered by Labrador CMS