Gullvinnerne (foran fra venstre) Emilie Ljosåk, Djabrail Chitigov, Iben Tippie Tijmons Lekhal og Samirhan Arsanalijev hadde sammen med resten av de unge SP 09 bryterne et veldig vgodt landsmesterskap. Foto: Sportsklubben 09

Unge brytertaleneter fra Dælenenega sørget for medaljerush i landsmesterskapet

Sportsklubben 09 sine unge brytertalenter er best i landet. Under helgens landsmesterskap i Sarpsborg ble det fire gull og to sølv på de unge fra Dælenenga-klubben.

Publisert

Forrige helg imponerte seniorbryterne i den tradisjonsrike kamsportsklubben Sportsklubben 09 fra Dælenenga under bryte-NM.

Denne helgen var det yngre brytertalenter fra klubben som fikk vise seg fram. Under landsmesterskapet for 12 og 15-åringer i Sarpsborg, tok brytere fra klubben hele fire gull og to sølv. SP 09 ble dermed stevnets beste klubb.

— Det er utrolig imponerende det våre utøvere leverte på lørdag. Selv om bryting er en individuell idrett, er lagfølelsen viktig og de gode resultatene på brytematta er et resultat av et godt miljø, gode trenere og motiverte utøvere, sier leder for Sportsklubben 09 Bryting, Håvard Solli Bergheim, til VårtOslo.

Beste 12-åring på jentesiden

De fire gullmedaljene ble jevnt fordelt mellom kjønnene i klubben. Blant jentene var det 12-åringene Emilie Ljosåk (30kg) og Iben Tippie Tijmons Lekhal (41kg) som tok hjem gullmedaljene.

I tillegg til å hente hjem gullet i 41kilos-klassen ble Tijons Lekhal også utnevnt til stevnets beste bryter.

Blant gutta var det  Samirhan Arsanalijev (38kg) og Djabrail Chitigov (30kg) som stod for den edleste medaljefangsten.

— At vi kan vise til gode brytere og slike resultater som vi fikk frem på lørdag, er kanskje med på å øke rekrutteringen til klubben, i tillegg til å skape interesse om sporten, mener Solli Bergheim.

— Et fantastisk samhold

Etter helgens store prestasjoner i tøff kamp mot brytere fra 34 ande klubber over hele landet, er Solli Bergheim rask med å trekke fram samholdet i klubben, når han skal peke på hva de gode resultatene skyldes.

— Det er en fantastisk gjeng som trener hos oss og de har et samhold som er ubeskrivelig. De elsker å trene og trives med hverandre både på trening og på fritiden, forteller han.

Leder av Sportsklubben 09 bryting, Håvard Solli Bergheim, er svært fornøyd med de unge talentenes medaljefangst under helgens landsmesterskap i bryting. Foto: Christian Boger

Og medaljevinnernes unge alder til tross, er flere av dem allerede godt etablerte i de aldersbestemte klassene. Ifølge bryterlederen er dette navn vil vil høre mye er til i framtiden.

— Klubben har en vanvittig historie når det gjelder å få frem gode brytere og levert gode resultater både nasjonalt, men også internasjonalt. For en uke siden ble vi beste klubb på herresiden i årets Norgesmesterskap for seniorer i Fauske og nå står de yngre frem og viser at vi har en stor fremtid i vente.

— Det er svært motiverende for utøverne å se at vi ligger i toppen og vi håper dette kan føre til økt motivasjon, treningsglede og rekruttering i klubbens lokaler, understreker Solli Bergheim.

Ønsker flere jenter

Bryting har av mange alltid vært ett på som en ren guttesport, men også jentene er på ful fart inn i brytesporten. Derfor er det nå viktig for Dælenenga-klubben og satse ekstra sterkt på å rekruttere jenter til klubbens brytematter.

Som et led i dette har de engasjert egen jentetrener som innehar stor kunnskap og bred erfaring med fristilbryting fra utlandet. Fristil er den stilen jentene bryter, hvor man har lov til å ta i motstanderens ben. Dette er ikke lov hos guttene som bryter Gresk-Romersk stil

—  At vi nå har fått på plass en trener som kan hjelpe jentene med riktig teknikk til deres stil, vil være avgjørende for utviklingen videre. Vi håper i tillegg at dette vil hjelpe til med rekrutteringen på jentesiden, sier Håvard Solli Bergheim.

Powered by Labrador CMS