De unge brytetalentene fra Sportsklubben 90 på Grünerløkka tok godt for seg av medaljene under helgens ungdoms-NM i Kristiansund.

Løkka-bryterne i Sp09 med storeslem under ungdoms-NM: Tre gull, to sølv og to bronse

— Dette lover godt for framtiden, sier bryteleder Håvard Solli Bergheim i Sportsklubben 09. Tre gull-, to sølv, og to bronsemedaljer er fasit for Grünerløkka-bryterne etter helgens ungdoms-NM i Kristiansund.

Publisert

I høst imponerte Sportsklubben 09s Oskar Marvik med å ta klubbens første VM-medalje i bryting for herrer. Tåsenplogen tok bronse i 130-kilos-klassen under mesterskapet på Jordal.

I helgen var det klart for norgesmesterskap for framtidens brytere da landets beste brytere i aldersgruppen tolv til 15 år møttes i Kristiansund. Og igjen viste Sp09 seg som en av landets for tiden beste bryteklubber.

Beste klubb på stevnet

De unge Løkka-talentene fikk i alt med seg sju medaljer tilbake til hovedstaden.

— I dag bryter våre utøvere godt. Samtidig som noen har litt stang ut i sine kamper, likevel ender det med sju medaljer i et NM. Det er veldig bra, sier bryteleder Håvard Solli Bergheim i Sp09 til VårtOslo.

Han er godt fornøyd med hvordan helgens resultater er med på å sikre rekrutteringen bak de aller beste seniorene i klubben.

— Helgen viser at Sp 09 også blir å regne med i årene som kommer, med mange lovende brytere som igjen beviser at de tilhører norgestoppen i bryting, sier en fornøyd bryteleder.

Med sine sju medaljer ble klubben fra Dælenenga nok en gang stevnets beste klubb. Morsomt var det også at to av gullmedaljene kom for klubbens jenter.

— Et fantastisk år for bryterne i Sp09

Med en sesong på hell, selv om det gjenstår både U-23-VM og NM for seniorer, har den legendariske klubben fra Dælenenga virkelig markert seg i norsk brytesport gjennom sesongen.

Aller høyest ranker nok Oskar «Tåsenplogen» Marviks VM-bronse, men også unggutten Exauce Mukubu har markert seg sterkt gjennom året.

VM-bronsen til Oskar "Tåsenplogen" Marvik var det største for Sportsklubben 09 bryting i året som har gått.

— Vi har hatt et vanvittig godt år, med masse medaljer på alle nivåer. Og det før senior-NM i det hele tatt er arrangert, sier Håvard Solli Bergheim.

Og klubben gir seg ikke der.

Nå skal det framover bygges opp en skikkelig satsing på kvinnebryting samtidig som klubben nettopp har utvidet satsingen sin også til å gjelde de som vil trene og konkurrere innenfor håndbaksporten.

Powered by Labrador CMS