Skovveien-beboerne Jesper Jørgensen (t.v) og David Husum lover å kjempe mot Ruters flytteplaner for Briskebytrikken til alle muligheter er oppbrukt.
Skovveien-beboerne Jesper Jørgensen (t.v) og David Husum lover å kjempe mot Ruters flytteplaner for Briskebytrikken til alle muligheter er oppbrukt.

Byrådet lover snarlig avklaring om flytting av Briskebytrikken til Skovveien. — Vi vil kjempe til siste slutt, lover beboerne

En tre år lang kamp mot flytting av Briskebytrikken kan gå mot en snarlig slutt. — Vi vil kjempe mot flytteplanene til siste mulighet er oppbrukt, sier beboere i Skovveien.

Publisert

Siden 2017 har beboerne i Skovveien på Frogner kjempet mot Ruters planer om å flytte Briskebytrikken fra Inkognitogata til Skovveien. Etter en lang planprosess ligger det an til en avgjørelse fra byrådet rett rundt hjørnet.

Torsdag sa byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), at byrådets innstilling til planforslaget fra Ruter kan ventes innen kort tid.

— Vi har jo en litt dårlig magefølelse, og er redde for at byrådet vil gå inn for en flytting av trikken til Skovveien. Det vil bety en total rasering av en stille og flott bygate, sier David Husum i Skovveien Vel til VårtOslo.

Lover kamp til første spadetak er tatt

Byråd Bergs varsel om at avgjørelsen om trassé for Briskebytrikken snart er klar, gjør at de lokale aksjonistene vil trappe opp kampen mot planene.

— Vi kommer ikke til å gi oss før alle klage- og ankemuligheter er oppbrukt. Dette er planer ingen i området vil ha, forklarer Husum.

Beboerne i Skovveien lover flere aksjoner om bystyret går inn for flytting av Briskebytrikken fra Inkognitogata til Skovveien.
Beboerne i Skovveien lover flere aksjoner om bystyret går inn for flytting av Briskebytrikken fra Inkognitogata til Skovveien.

Han viser til at det er mulig å påklage vedtaket etter et eventuelt vedtak i bystyret. I første omgang kan vedtaket ankes inn for Statsforvalteren i Oslo og Akershus (tidligere Fylkesmannen). I siste instans kan det klages inn for kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Byrådet blir avhengige av støtte fra Rødt

Siden før jul har de lokale ildsjelene i velforeningen hatt gående en digital underskriftskampanje mot utbyggingsplanen fra Ruter. Nå er den avsluttet, og over 1000 underskrifter er samlet inn. Dette tar de med seg i kampen for å overbevise bystyrepolitikerne om et nei til flytting av linje 19 til Skovveien.

— Det blir viktig å vise overbevise de partiene som ennå ikke har bestemt seg om at det er galskap å bruke flere hundre millioner på en flytting svært få ønsker. Dette er rett og slett uvettig bruk av felleskapets penger. Disse pengene kunne vært brukt på ungdomsklubber eller andre tiltak det virkelig er behov for, sier Skovveien-beboer Jesper Jørgensen.

Rødt på vippen

Skulle byrådet falle ned på en avgjørelse om å si ja til Ruters flytteønske, som det nå ser ut til, blir det kamp i bystyret mellom byrådet og opposisjonen. De tre store opposisjonspartiene Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet er alle motstandere av flyttingen av trikken.

Dermed er byrådspartiene nok en gang avhengige av støtte fra Rødt for å få flertall for et forslag i bystyret.

— Vi har enda ikke tatt stilling til saken, opplyser leder for Rødt i Oslo, Siavash Mobasheri, til VårtOslo søndag ettermiddag.

— Rasering av en en hel bygate

Ruters flytteplaner har satt sinnene i kok i lokalmiljøet på Frogner. Her står både beboere, næringsliv og skoler sammen i kampene mot det de mener er en plan som vil ødelegge en klassisk bygate.

Idylliske Skovveien vil bli helt rasert om Ruters planer om flytting av Briskebytrikken blir vedtatt av bystyret, mener Skovveien-beboere.
Idylliske Skovveien vil bli helt rasert om Ruters planer om flytting av Briskebytrikken blir vedtatt av bystyret, mener Skovveien-beboere.

— Ikke bare vil planen transformere en klassisk bygate til et trafikkhelvete, det vil føre til at ungene får en skolevei som blir uholdbart utrygg, mener Jørgensen.

Aksjonistene undrer seg over at det tydeligvis ikke blir lagt merke til at et helt lokalmiljø står sammen i kampen mot planene.

— Det er ikke enkelt å bli hørt av politikerne i rådhuset. Lokalt har vi full oppslutning for motstanden mot planene, men i rådhuset ser de tydeligvis annerledes på saken. Det er trist om vi ikke skal bli hørt, avslutter David Husum.

Powered by Labrador CMS