Briskeby brannstasjon skal totalrenoveres fra vinteren av. I den anledning kan det komme en midlertidig brannstasjon i Suhms gate. Dette er naboene svært lite glade for. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Naboer bekymret for ny midlertidig brannstasjon nær barnehage og skole på Marienlyst

Fra i vinter kan det komme en ny midlertidig brannstasjon i Suhms gate på Marienlyst. � Vi er svært lite begeistret for en ytterligere fortetting rundt Marienlyst skole, sier både foreldre og rektor.

Publisert

Dagens Briskeby brannstasjon er overmoden for en total rehabilitering. For å få gjennomført disse arbeidene må det opprettes en midlertidig brannstasjon, slik at beredskapen ikke svekkes mens byggearbeidene pågår.

Nå har Omsorgsbygg, som ansvarlig for byens brannstasjoner, søkt om å få benytte en grustomt i Suhms gate 19 til dette formålet, melder Aftenposten.

Aller nærmeste nabo er Suhms gate barnehage, med 64 barn i følge avisa. Det vil være cirka 12 meter mellom bygninger tilhørende brannstasjonen og barnehagen, skriver de.

— Trenger de uteområdene vi kan få

En av de nærmeste naboene til tomta er Marienlyst skole. Både foreldre og ledelse ved skolen er lite lystne på å få en brannstasjon som nærmeste nabo.

— Marienlyst er en ganske stor skole. Vi trenger alle uteområdene i nærheten. Vi har allerede opplevd mye fortetting rundt skolen. Tidligere i år ble det vedtatt et stort studenthus på andre siden av skolen. Hvis det nå blir ytterligere fortetting på nedsiden av skolen, er det bekymringsfullt, sier Erling Haakstad, leder av FAU ved Marienlyst skole, til Aftenposten.

Heller ikke rektor Knut Erik Brændvang er overbegeistret for å eventuelt få en brannstasjon i nabolaget.

Marienlyst skole kan få en midlertidig brannstasjon i nabolaget. Det liker både foreldre ved skolen og skoleledelsen svært dårlig. Foto: Utdanningsetaten

—  Vi er lite glade i enda mer fortetting og trafikk i nærområdet. Vi har allerede Kirkeveien som en av nærmeste naboer. Jeg synes det er uheldig å legge en brannstasjon i et tettbygd strøk. For skolen er det lite optimalt. Jeg går likevel ut ifra at de som har bestemt dette, har gjort noen vurderinger, sier Brændvang.

Frykter elevenes trygghet i trafikken

Med skolen plassert bare et steinkast unna tomta som nå vurderes som midlertidig brannstasjon, frykter Foreldrenes arbeidsutvalg ved skolen for sikkerheten på deres barns skolevei.

— Vi er bekymret for brannutrykningene på skoleveien. Hvis det ikke er noe alternativ til denne tomten, må det tas ekstra hensyn med tanke på barnas sikkerhet og trygghet.

— De bør for eksempel ha et system som gjør at elevene skjermes og varsles under utrykninger. Det er ikke optimalt å bygge en brannstasjon i et område med flere hundre barn som virrer rundt, sier foreldrerepresentant Haakstad.

Søknaden om lokalisering av den midlertidige brannstasjonen ble sendt inn til Plan- og bygningsetaten i slutten av juni. Hvis alt går etter planen, vil den midlertidige brannstasjonen være klar mot slutten av året. Ifølge dokumenter Aftenposten har fått innsyn i, vil den være operativ i inntil to år.

Powered by Labrador CMS