— Matkøene vokser i Oslo og flere tusen familier forteller at de nå enten må gå til Nav eller frivillige for gratis mat, eller hoppe over måltider, sier Siavash Mobasheri (Rødt).

Rødt om budsjettenighet med byrådspartiene: - Mer penger til frivillige som deler ut mat

— Til sammen har vi fått to millioner kroner mer til matutdeling hos Frelsesarmeen, Blå Kors, Evangeliesenteret og Kirkens Bymisjon, sier Sivash Mobasheri (Rødt) om budsjettforliket med byrådspartiene Ap, SV og MDG.

Publisert

For å få gjennom byrådets budsjettforslag i bystyret har Ap, SV og MDG nå forhandlet seg frem til enighet med Rødts bystyregruppe.

Med budsjettforliket med de tre byrådspartiene mener Rødt at velferden i Oslo til sammen er styrket. Blant annet økes tilskuddene til frivillige organisasjoner som deler ut mat til fattige i Oslo.

— Matkøene i Oslo vokser

— Matkøene vokser i Oslo og flere tusen familier forteller at de nå enten må gå til Nav eller frivillige for gratis mat, eller hoppe over måltider for å få hverdagen til å gå opp, sier Rødts gruppeleder i bystyret, Siavash Mobasheri (Rødt).

Han peker på punktene Rødt har fått gjennom i budsjettforhandlingene, og som det dermed er flertall for i bystyret når budsjettet endelig vedtas tett opp mot jul.

Flere frivillige organisasjoner som jobber med blant annet matudeling får økt støtte:

  • Blå Kors – 500.000 kroner

  • Evangeliesenteret – 500.000 kroner

  • Kirkens Bymisjon – 500.000 kroner

  • Frelsesarmeen - 500.000 kroner

— Som et hastetiltak er vi enige om å gi 2 millioner til frivillige og ideelle organisasjoner som gir gaver, mat og klær til de som sliter økonomisk før jul, sier Siavash Mobasheri.

Fikk penger til Hagegata 30

Som VårtOslo tidligere har omtalt ville Rødt også ha penger til å starte rehabilitering av den tomme kommunalt eide boligblokka Hagegata 30 på Tøyen.

Sofia Rana (Rødt) på Tøyen torg - nå får partiet gjennomslag for penger til å starte rehabilitering av boligblokka i Hagegata 30.

Her krevde egentlig Rødt 100 millioner kroner til å starte arbeidet med å gjøre blokka beboelig.

Nå er byrådspartiene Ap, SV og MDG blitt enige med Rødt om 50 millioner kroner til rehabilitering av Hagegata 30 på neste års budsjett.

— Det er et historisk gjennomslag at vi endelig legger penga på bordet til Hagegata 30, sier bystyrerepresentant Sofia Rana (Rødt).

De fire partiene som nå danner flertall for neste års Oslo-budsjett er også enige om å tilsammen øke rammen for bydelene med 97 millioner kroner. Men av dette er egentlig 65 millioner kroner kun reversering av kutt i byrådets opprinnelige budsjettforslag.

Powered by Labrador CMS