På Teknisk museum på Kjelsås finnes det tilbud for alle aldre.

Er du i Oslo i vinterferien? Her er en oversikt over noen av byens tilbud, for både små og store

Hva med fastelavnsverksted på Mathallen, visning av Somalias første Oscarnominerte film eller gratis middag på St. Hanshaugen frivilligsentral? Lista er verdt å sjekke ut!

Publisert

Fra 19. til 27. februar holder Teknisk museum på Kjelsås åpent hver dag minimum mellom klokka 10.00 og 17.00. Museet ble nylig kåret til Oslos beste opplevelse for barn av Aftenpostens lesere, og vinterferien byr på noe for alle og enhver.

Programmet består blant annet av aktivitetene "Oppdraget" (lære å sende morsesignaler), "Dampveivalsens vals" (lære om dampkraft og prøve miniatyrmodeller av dampveivalser) og "Menneske og maskin" (lære om teknologiske hjelpemidler og kunstig intelligens). Mer informasjon finnes her.

Se kongelosjen i Nationaltheatret

Kreftforeningens Vitensenter, som er lokalisert i Kongens gate 6 i Oslo sentrum, har åpningstider fra klokka 12.00 til 15.00 gjennom hele vinterferien. Her kan man teste sine ferdigheter som kirurg, hjelpe immunforsvaret å bekjempe kreftceller og lære om gjennombrudd innen kreftforskning. Tilbudet skal være både utfordrende og underholdende. Mer informasjons finnes her.

19., 23., 24., 25. og 26. februar tas det initiativ til omvisninger for alle på Nationaltheatret. Omvisningene omfatter å besøke noen av teatrets unike rom og scener, som for eksempel Kongelosjen som ellers er lukket for publikum og en sniktitt på selveste Hovedscenen.

Man presenteres også for spennende historier fra teatrets åpning i 1899, i tillegg til et innblikk i teaterbyggets arkitektur og den interessante kunstsamlingen som henger på veggene. Mer informasjon finnes her.

Gratis middag for alle på St. Hanshaugen

Både 20. og 27. februar spiller Oslo-storbandet Frank Znort QuartetBlå, like i nærheten av Vulkan. Gruppa har opptrådt på utestedet hver søndag siden 1998, og i en herlig konvergens mellom jazz og punk, bidrar de til en helt unik opplevelse.

De spiller først utendørs klokka 16.00, før de beveger seg innendørs og spiller tre sett som finner sted klokka 20.45, 22.00 og 23.00. Mer informasjon finnes her.

St. Hanshaugen frivilligsentral inviterer til gratis middag 22. februar. De to bordsettingene er klokka 15.30 og 17.30. På menyen står god, varm og sunn mat. «Kom alene, med barna, en venn eller naboen. Alle er velkommen!», er oppfordringen fra bydelen. Mer informasjons finnes her.

Mathallen på Vulkan rigges det til for fastelavnsverksted for barn fra 22. til 24. februar. I tidsrommet mellom klokka 12.00 til 16.00 får barna sammen med aktivitetsledere ta del i å lage fastelavnsris og andre morsomme aktiviteter. Det blir også ansiktsmaling for alle som ønsker det. Mer informasjons finnes her.

Grilling, rebusløp og skøyter på Grønland

23. februar vises filmen "Guled & Nasra" på Demo Linderud, et samarbeidsprosjekt mellom Deichman og bydelen, som ligger på Linderud senter. I tillegg til å ha vunnet Film fra Sør sin publikumspris i november i fjor, representerte den nylig også Somalias første Oscarkandidat. Filmvisningen finner sted klokka 16.30 og passer for alle aldre. Mer informasjon finnes her.

24. februar arrangerer Skattkammeret på St. Hanshaugen, en underavdeling av Kirkens Bymisjon som gratis leier ut sportsutstyr til barn og unge opp til atten år, skøytedag på Sophus Bugges plass på Fagerborg. Arrangementet er fra klokka 12.00 til 15.00 og alle kan være med.

I bydel Gamle Oslo skjer det mye spennende. Friluftssenteret i Gamle Oslo (FRIGO) arrangerer en rekke gratis turer og aktiviteter utendørs, blant annet tur til Golsfjellet for elever på 5. og 6. trinn og for elever på 7. til 10. trinn.

På både Rudolf Nilsens plass og i Olafiagangen, mellom klokka 12.00 og 19.00, blir det rebusløp, konkurranser, grilling og skøytegåing, så fremt været tillater det. Ikke minst arrangeres det en bildekonkurranse, som omhandler å ta et bilde av ens vinteraktivitet. Det må vises frem på et av de to nevnte stedene for å få utlevert premie.

Powered by Labrador CMS