Et nedmalt Bjørnehuset var synet som møtte naboen Sara Greer Middelthon Moe denne uka. Foto: Middelthon Moe

Et trist syn møtte Sara Greer Middelthon Moe onsdag. Bjørnehuset på St. Hanshaugen var tagget ned og tilgriset

Hele den ene veggen og vinduene på Bjørnehuset var dekket av maling fra taggere denne uka. Men allerede dagen etter var kommunen på plass og fjernet griseriet.

Publisert

Bjørnehuset er et flott, lite tømmerhus som ligger i parken på St. Hanshaugen, øverst i Geitmyrsveien. Huset er kommunalt og leies ut som selskapslokale.

– Vi bor rett over gaten. Da jeg så taggingen tenkte jeg det var grusomt og en forsøpling av bydelen. Taggingen virket veldig demonstrativ, sier nabo og St. Hanshaugen-beboer Sara Greer Middelthon Moe.

Både vinduer og vegg var tilgriset. Foto: Sara Greer Middelthon Moe

Hva ønsket taggeren å oppnå?

– Jeg vet ikke om det var barn eller voksne mennesker som gjorde dette. Men hva ville de oppnå? Er dette et kunstnerisk uttrykk eller er det at det er ulovlig som er poenget? Det fins andre steder hvor folk kan tagge fritt, burde ikke det vært nok? spør Middelthon Moe.

Men fortvilelsen snudde til glede da hun så at bymiljøetaten dukket opp allerede dagen etter og fjernet taggingen.

– Overraskende nok kom bymiljøetaten og fjernet taggingen i dag. Det var uventet, men fantastisk. Jeg kan nesten ikke tro at de fjernet dette så raskt.

Allerede dagen etter hærverket var bymiljøetaten på plass og fjernet taggingen. Foto: Sara Greer Middelthon Moe

– Veldig glad for den raske reaksjonen

– Taggingen skal nå være fjernet og vi maler over et strøk til uken, opplyser Monica T. Olsen, presseansvarlig i bymiljøetaten.

– Jeg hadde trodde vi ville måtte se på dette i hele sommer. Jeg er veldig glad for at kommunen tok dette med en gang og viste nulltoleranse, sier Middelthon Moe.

Bjørnehuset på St. Hanshaugen leies ut til festligheter. Foto: Helge Høifødt / Wikimedia Commons
Powered by Labrador CMS