Barn og unge som flykter fra krigen i Ukraina blir nå tilbudt et treningstilbud hos Sprtsklubben 09.
Barn og unge som flykter fra krigen i Ukraina blir nå tilbudt et treningstilbud hos Sprtsklubben 09.

Sp 09 på Dælenenga åpner opp for ukrainske barn på flukt. - Vi vil gi dem et trygt og godt treningstilbud

Mens fedre må bli igjen og slåss er mange mødre med barn og unge på flukt fra krigen i Ukraina. Oslo står klar til å ta i mot flyktningene. Og på Dælenenga står tradisjonsrike Sp 09 klar med treningstilbud.

Publisert

— Våre tanker går til det ukrainske folket som nå er på flukt fra en krig. Dette er menneser som har reist langt, sier leder av Sportsklubben 09 bryting, Håvard Solli Bergheim, til VårtOslo.

Vil gi barn og unge et positivt fokus

— Vi ønsker å bidra og vise vår støtte til det ukrainske folket som nå trenger all den hjelp de kan få, sier brytelederen i den tradisjonsrike klubben på Oslos indre østkant.

— Vi ønsker å gi ukrainske barn og unge en god start på flyktningetilværelsen i Oslo, sier leder i Sportsklubben 09 bryting, Håvard Solli Bergheim.
— Vi ønsker å gi ukrainske barn og unge en god start på flyktningetilværelsen i Oslo, sier leder i Sportsklubben 09 bryting, Håvard Solli Bergheim.

Ett av treningstilbudene de ønsker å innføre er trening for barn og unge i Bjølsenhallen, hvor klubben hoder til mens flerbrukshallen på Dælenenga er under bygging.

Sp 09 er Oslos mest kjente kampsportklubb, med lange tradisjoner på elitenivå. Men også med en enorm bredde i tilbudet til barn og unge

— Tanken er å tilby de barn og unge som kommer som flyktninger til Norge fra Ukraina, å trene hos oss i de idrettene vi tilbyr, sier Solli Bergheim.

— Boksing, bryting, sumobryting og håndbak vil være tilgjengelig for at de kan få et annet fokus for en liten stund, forteller han.

— Vårt bidrag er lite i den store sammenhengen

Det er heller ikke bare et treningstilbud klubben nå ønsker å tilby. De vil også donere til ukrainere på flukt. Klær og leker står på donasjonslista.

— Klubben har over en lengre periode mottatt nye klær i alle størrelser, og leker som var ment til å selge for å bedre klubbøkonomien, sier Sp 09-lederen.

— Disse klærne og lekene ønsker vi i stede å donere bort til de ukrainske flyktningene som kommer til Norge, sier Håvard Solli Bergheim.

Han understreker at bidraget fra klubben er beskjedent, men at de ønsker å bidra positivt til de som nå flykter fra krigen og kommer til Oslo og Norge.

— Vårt bidrag er lite i den store sammenheng, men vi håper dette kan hjelpe noen, sier Solli Bergheim.

Powered by Labrador CMS