Oslo 20231020. Synagogen i Bergstien i Oslo.Foto: Terje Pedersen / NTB
Politibetjenten ble skadd under et vaktoppdrag ved synagogen i Bergstien ved St. Hanshaugen.

Spesialenheten etterforsker: Politibetjent skadd under håndtering av våpen ved synagogen i Bergstien

Sent lørdag kveld ble det klart at hendelsen der en politibetjent ble skadd under tømming av et våpen, skal etterforskes av Spesialenheten for politisaker. Hendelsen skjedde under et vaktoppdrag ved synagogen på St. Hanshaugen.

Publisert

- I forbindelse med et vaktholdsoppdrag har det vært en hendelse hvor en polititjenesteperson er blitt skadet, opplyste Oslo-politiets operasjonsleder Bjarne Endal Pedersen ved 22.30-tiden lørdag. 

- Det framstår for politiet som at det har vært en ulykke i forbindelse med tømming av et våpen. Tjenestepersonen er bevisst og våken, sa operasjonslederen.

- Leit og tragisk

Kort tid etter ble det opplyst at Spesialenheten for politisaker er koblet inn og skal etterforske våpenhendelsen.

Overfor NRK bekrefter politiet at vaktoppdraget var ved synagogen i Bergstien ved St. Hanshaugen.

Det har vært politivakt utenfor synagogen i Bergstien helt siden Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober.

– Vi syns det er veldig leit at vi må ha bevæpnet politi som passer på oss. At situasjonen er så alvorlig for jøder i Norge, sier leder styreleder Ronen Bahar i Det Mosaiske Trossamfunn søndag formiddag.

Innlagt på sykehus

– Det er veldig leit og tragisk at noen ble skadd mens de passer på Det mosaiske trossamfunn, legger han til.

Natt til søndag ble det bekreftet av Spesialenheten at politibetjenten er innlagt på sykehus. Vedkommende skal da ha vært ved bevissthet.

Søndag morgen har hverken politiet eller Spesialenheten kommet med ytterligere detaljer som kan kaste lys over hvor alvorlig skader politibetjenten har fått.

Avhør og tekniske undersøkelser

- Formålet med etterforskningen er å få belyst hendelsesforløpet og de nærmere omstendighetene rundt situasjonen som førte til at tjenestepersonen ble skadd, skriver Spesialenheten i en pressemelding.

Spesialenheten opplyser at tjenestevåpenet er sikret, og at Kripos er anmodet om å bistå med kriminaltekniske undersøkelser på åstedet.

– Spesialenheten tar sikte på å gjennomføre ett eller flere avhør i løpet av helgen, heter det i pressemeldingen.

Ettersom etterforskningen er helt i startfasen, skriver Spesialenheten at det er begrenset hva de kan gi av informasjon om hendelsen og den videre etterforskningen på nåværende tidspunkt.

 

Powered by Labrador CMS