Fire bilbranner i samme område: – Har ikke funnet noen klar årsak, men den sterkeste hypotesen er at de er påsatt

Natt til torsdag og på morgenen ble det meldt om fire bilbranner på Kjelsås. Politiet mener bilbrannene kan settes i sammenheng.

Publisert

Politiet fikk melding om den første bilbrannen klokka 2.16, den andre klokka 3.51 og den tredje i 5-tiden. Klokken 6.20 meldte politiet om en fjerde bilbrann i samme område på Kjelsås. Alle brannene er slukket.

– Vi jobber fortsatt i området med flere patruljer som søker etter vitner og andre spor som kan bidra til å opplyse saken, opplyste operasjonsleder Øyvind Schalla-Aasen i politiet i en melding til pressen litt over klokken 7.

Den tredje bilbrann skjedde inne i en garasje, og ifølge politiet var det stor spredningsfare både til garasjen og andre biler på stedet.

– Det var en patrulje som oppdaget den i forbindelse med arbeidet på den forrige brannen. Da observerte vedkommende at det brant i en bil i en garasje, sa Schalla-Aasen til NTB like etter klokka 5.

Ingen pågrepet

Politiet har ikke knyttet noen personer til brannene, men det gjennomføres torsdag morgen søk i nærområdet etter eventuelle gjerningspersoner, samt videoinnhenting.

Den første bilen begynte å brenne i Kurveien, mens den andre bilen som begynte å brenne, sto parkert i Myrerveien. Garasjen som huser den tredje, ligger i Nordstjerneveien. Siste bil sto også parkert i Myrerveien.

Kort avstand

Avstanden mellom bilene er på bare noen hundre meter.

– Vi har ikke funnet noen klar årsak, men den sterkeste hypotesen er at de er påsatt, sa Schalla-Aasen torsdag morgen.

Sent torsdag morgen kom det melding om nok en brann i samme område.

Powered by Labrador CMS