Konfirmasjon i Vålerenga kirke. Nå ser det ut som det kan bli noe av.

Kirken åpner. Ser lyst ut for høstens konfirmasjoner

Sommerens brudepar kan glede seg, og flere vil kunne delta i dåp og begravelser. Den norske kirke åpner dørene med en ny bransjestandard for smittevern.

Publisert

Samfunnet åpnes gradvis og kontrollert. Det vil også kirkene gjøre. Fra søndag 10. mai vil det være mulig å feire gudstjeneste i kirkene igjen.

– Det er stort å endelig kunne si velkommen til kirken igjen, sier leder i Kirkerådet Kristin Gunleiksrud Raaum. – Tusenvis av mennesker pleier å delta på gudstjenestene våre. Med smittevernveilederen på plass kan kirkene åpne opp igjen, sier hun.

For første gang siden middelalderen stengte Den norske kirke dørene 12. mars. Som en del av den nasjonale dugnaden, ble tilbudet flyttet fra kirkerommet til nett.

– Vi er godt fornøyde med oppslutningen om kirke på nett. Samtidig med at vi åpner opp, skal vi nå jobbe med en videreføring av det digitale tilbudet, sier Raaum i en pressemelding.

Kan feire nattverd

Konstituert preses Atle Sommerfeldt er glad for at flere får delta på dåp, bryllup og begravelser, og at det igjen blir mulig å feire nattverd.

– Og det kan se lyst ut for høstens konfirmasjoner som planlegges gjennomført etter ferien. Det vet jeg mange gleder seg til, sier han og understreker at det kan bli nødvendig med noen flere konfirmasjonsgudstjenester enn vanlig for å overholde krav til antall og avstand.

Tar smittevern på alvor

Kirken er opptatt av å ta smittevernet på alvor.

– Mange, inkludert oss, gleder seg til å åpne kirkene for flere. Men først må ansatte og frivillige få opplæring og bygge et godt samarbeid om smittevern. Derfor vil det skje en gradvis åpning etter hvert som vi har nødvendige tiltak på plass i den enkelte kirke, sier leder i Norges Kirkevergelag, Oddbjørn Eide

Hovedpunkter fra smittevernveilederen

  • Maks 50 personer tilstede
  • Minst 1 meter avstand mellom hver person
  • Syke personer skal ikke delta eller være til stede
  • Rutiner for håndhygiene og renhold
  • Minst mulig berøring og bruk av felles utstyr
Powered by Labrador CMS