Det færtse Ullevål sykehus så dagens lys som et epiedemilasarett i 1887. Flere av dagens sykehusbygninger er fredet av Ruksantikvaren. Foto: Oslo universitetssykehus

Gutten som ble påkjørt av politiet er kun lettere skadet, opplyser Ullevål sykehus

Den mindreårige gutten som fredag ettermiddag ble påkjørt av en politibil på Grünerløkka er kun lettere skadet, opplyser Ullevål sykehus.

Publisert

En utrykning fra politiet holdt på å ende fatalt i Toftes gate ved Schous plass på Grünerløkka fredag. En politibil kjørte på en mindreårig gutt på sparkesykkel, og de første rapportene tydet på at gutten kunne være alvorlig skadet.

— En foreløpig tilbakemelding fra Oslo universitetssykehus Ullevål tilsier at gutten er lettere skadet, opplyser politiets operasjonssentral.

Et vitne VG har snakket med anslår guttens alder til å være mellom fem og sju år. Men VårtOslo har ikke fått bekreftet guttens alder fra sykehus eller politi. En annen gutt på sparkesykkel i samme alder skal også ha vært ved ulykkesstedet, men han er uskadet.

Rapporterte først om hodeskader

I følge et øyenvitne til ulykken kom politibilen med fulle sirener nedover før klokka 16 fredag ettermiddag, skriver NTB. Påkjørselen skal ha skjedd nederst i Toftes gate ved Schous plass. Politiet meldte om ulykken rett etter klokka 16, og har fire ganger oppdatert status på Twitter i løpet av fredag kveld.

— Den påkjørte er en ung gutt. Skal ha skader i hodet, men har bevegelighet i alle lemmer. Gutten skal ha kommet ut i gangfelt på sparkesykkel sammen med en annen gutt, skrev politiet i den andre oppdateringen.

Men fredag kveld har Ullevål sykehus, via politiet, opplyst at den mindreårige gutten kun har pådratt seg lettere skader i sammenstøtet med politibilen.

Spesialenhet etterforsker

I følge VG har politiets spesialenhet startet etterforskning for å avklare om føreren av utrykningsbilen kan ha brutt loven. Den skadde gutten skal ha hatt grønt lys da han og kameraten krysset gaten.

— En tjenesteperson vil bli avhørt med status som mistenkt, så vil etterforskningen bringe på det rene om det har skjedd noe straffbart, sier Heidi Hansen, fungerende leder for spesialenhetens etterforskingsavdeling Øst–Norge til avisen.

Powered by Labrador CMS