Passsjerer venter på buss for bane i Kjølberggata ved Tøyen. � Beregn god tid hvis du skal reise mellom Tøyen og Brynseng, er rådet fra Ruter. Foto: Christian Boger

Buss for bane: - Brukte 53 minutter fra Brynseng til Tøyen

Lett kaotiske tilstander oppsto for passasjerer som måtte ta buss for bane mellom Brynseng og Tøyen tirsdag. � Det er bare å beklage, vi jobber med å bedre tilbudet, sier Ruter.

Publisert

— Det tok 53 minutter å reise med buss mellom Brynseng og Tøyen i ettermiddagsrushet, forteller VårtOslos reporter, Christian Boger.

Frem til 18. august erstatter busser T-banen mellom stasjonene Brynseng, Helsfyr, Ensjø og Tøyen. Årsaken er vedlikeholdsarbeid på linjene mellom de fire stasjonene. Også Ruters pressevakt kan bekrefte at det gikk tregt med buss for bane tirsdag.

— Det tok meg over en halvtime å reise med buss for bane. Det er selvfølgelig beklagelig, og Ruter gjør nå det vi kan for å bedre situasjonen for de reisende, sier pressevakt Øystein Dahl Johansen til VårtOslo.

— Busser hindret av biler

Hjemmesnekret veiforklaring fra Ruter. Foto: Christian Boger

— Noe av årsaken til at det gikk langsomt er at bilister ikke slipper frem bussene. Det var mye trafikk tirsdag ettermiddag, forklarer Dahl Johansen.

— Men ville det hjelpe å sette inn flere busser?

— Nei, det tror jeg ikke. Bussene skal i utganspunktet gå hvert annet minutt. Men vanskelig fremkommelighet skaper dessverre forsinkelser, sier pressevakten.

— Passasjerer VårtOslo har snakket med sier det er for dårlig informasjon også. Hva gjør dere med det?

— Jeg sjekket selv informasjonen som reisende tirsdag, og mener den er tilstrekkelig. Men vi kan selvfølgelig bli bedre. Og dette er noe vi skal se om kan forbedres, sier Dahl Johansen.

Etter planen skal vedlikeholdsarbeidet være ferdig 18. august. Reisende med Ruter finner mer informasjon på selskapets nettsider.

Powered by Labrador CMS