Kvinnen reiste på dyre luksusreiser på en helt ordinær lønn. Foto: BanitaTour/Pixabay

22-åring underslo over 900.000 fra inkassobyrå i Oslo

Den 22 år gamle kvinnen var midlertidig ansatt på en høyst ordinær lønn. Men hadde likevel råd til eksklusive luksusreiser og dyrt kamera- og datautstyr.

Publisert

Nå er kvinnen 24 år og dømt til 10 måneders ubetinget fengsel for grovt bedrageri. I tillegg må hun betale tilbake 687.000 kroner til inkassobyrået i Oslo. Den resterende summen av de underslåtte 915.000 kronene klarte inkassobyrået å få tilbake før kvinnen rakk å bruke dem opp.

Nektet straffeskyld tross klare bevis

Høsten 2015 fikk den da 22 år gamle kvinnen ansvaret for å flytte innbetalinger fra folk som hadde inkassokrav mot seg over til selskapets kunder. Omtrent samtidig opprettet 22-åringen fire forskjellige bankkonti i eget navn. I stedet for å flytte inkassobetalingene til arbeidsgivers kunder, satte hun til sammen 51 ulike summer på egne konti. Samlet utgjorde de 51 summene 915.000 kroner.

I Oslo tingrett fortsatte den 22 år gamle kvinnen å nekte for å ha gjort noe galt. Men retten slo fast at saken var grundig etterforsket av politiet, og at det er hevet over enhver tvil at 22-åringen opprettet konti i eget navn mens hun underslo penger innbetalt fra folk som slet med inkassogjeld.

Påførte retten ekstra utgifter

Selv om det tok over to år fra det grove bedrageriet ble oppdaget til kvinnen sto tiltalt, mener retten det ikke finnes noen formildende omstendigheter:

"Bedrageriene synes ikke å være en følge av sosial nød, og tiltalte har til tross for solide bevis valgt å ikke erkjenne straffeskyld".

I dommen står det at retten har vansker med å forstå hvorfor kvinnen nekter straffeskyld. Retten påpeker at dette har påført merkostnader fordi det da ble en meddommersak. Derfor, til tross for at kvinnen nå har lav inntekt, blir hun også dømt til å betale 4.000 kroner i saksomkostninger. I tillegg må hun altså betale tilbake 687.000 kroner til inkasso-byrået og tilbringe 10 måneder bak lås og slå.

Powered by Labrador CMS