— Arild Hermstad bør nå heller dyrke sykkelen sin fremfor å øke kapasiteten på T-banen, sier Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Sp-leder Slagsvold Vedum vil ikke ha økt kapasitet på T-banen: - Byrådet kan ta initiativ til å spre rushtiden

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) reagerer på at byrådet har bedt om unntak fra smittevernregler, og vil øke kapasiteten til 70 prosent på T-banen. — Regjeringen må si nei til mer trengsel der smitten er størst, mener Sp-lederen.

Publisert

Overfor Aftenposten betegner Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum det som uforståelig at alle deler av landet skal ha de samme restriksjonene. Han mener det er et alvorlig feilgrep.

I dag får T-bane, buss og trikk kjøre med kraftig redusert kapasitet. Men miljø- og samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG) ber regjeringen om tillatelse til å øke kapasiteten til 70 prosent.

— Umulig å overholde smitteregler

— Etter hvert som samfunnet åpner opp igjen, er det stadig flere som ønsker å bruke mer kollektivtrafikk, og det blir umulig å overholde smittevernreglene, sa Arild Hermstad (MDG) i slutten av juni.

MDG-byråden ønsker at kollektivtransporten skal få åpne for økt kapasitet gjennom den såkalte København-modellen.

T-banen i Oslo får ikke lov til å kjøre med fulle vogner.

København-modellen innebærer at det kun er ansikt-til-ansiktskontakt på bussen som skal unngås, og åpner ifølge Hermstad for 70 prosent kapasitet istedenfor 35–40 prosent, som Oslos kollektivtransport opererer med i dag.

— Hermstad bør heller dyrke sykkelen sin

— Regjeringen må si nei til enda mer trengsel i det området av landet der smitten er størst. Hermstad bør nå heller dyrke sykkelen sin fremfor å øke kapasiteten på T-banen. Det vil være katastrofalt hvis vi får et kjempeutbrudd av smitte i Oslo, sier Vedum til Aftenposten.

— Byrådet kan ta initiativ til å spre rushtiden, slik at folk reiser kollektivt i et lengre tidsrom. Og man kan innføre partalls- og oddetallsuker for å fordele det bedre, mener Sp-lederen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS