PÅSKEPRATEN

Øyvind Håbrekke på påskeskitur med familien. Familietid er viktig i påsken, synes KrF-politikeren.

– Opplevelsene derfra sitter så sterkt i meg at de har farget alle ferier siden

For bystyrepolitiker Øyvind Håbrekke (54) blir det ikke påske uten noen late dager hjemme på verandaen i Prinsdal. Visse påskeminner fra ungdomsårene sitter også sterkt i trønderen.

Publisert

54-åringen er oppvokst i Lysøysundet på Fosen, men Øyvind Håbrekke har bosatt seg i Prinsdal på Søndre Nordstrand og har sitt daglige virke som nestleder i kultur- og utdanningsutvalget i Oslo bystyre, der han er innvalgt for Kristelig Folkeparti. 

«Påskepraten»

I denne spalten spør VårtOslo Oslo-folk om deres forhold til påske og hva de aller helst bruker dagene i påsken på.

– Bypåske eller påske på fjellet – hva foretrekker du? 

– Ingen av dem er egentlig helt dekkende for min del. Påske er tradisjon, og tradisjonen for min del er noen dager hjemmepåske i Prinsdal, samt å besøke mine foreldre på Fosen. Jeg oppsøker gjerne også fjellet eller søker inn i landet for en skitur eller to.

– Hva gjør du helst i påsken?

– Påske forbinder jeg med å være ute i sola, så det gjør jeg så sant jeg kan. Gudstjeneste første påskedag for å feire oppstandelsen hører også med.

Påskesola kan også nytes fra verandaen i Prinsdal. – Ekstra godt etter en treningsøkt, sier Øyvind Håbrekke om bildet som er tatt en påske som bød på mer solfylte dager i hovedstaden enn det denne påsken så langt har gjort.

– Hvilke planer har du i år – hvor tilbringer du påsken og med hvem?

– Jeg var på jobb mandag og tirsdag, og onsdagen reiste jeg oppover til Trøndelag. Jeg gleder meg veldig over at hele familien er med, siden de eldste ungene har flyttet ut for lengst. Så i år blir det mye familietid, og helt sikkert en påskekrim som vi følger gjennom uka.

– Hva er ditt beste påskeminne? 

– I tenårene var det fast tradisjon med påskeleir på Oppdal. Vi gikk skiturer i påskesol, vi lærte om påskefortellingene, og vi utviklet sterke fellesskap – flere av mine beste kamerater i dag er venner derfra. Opplevelsene derfra sitter så sterkt i meg at de har farget alle påskeferiene siden som en slags følelse av hvordan påsken skal være.

– Hva har vært høydepunktet ditt i år så langt? 

– Det er fristende å svare kvartfinalen mellom Manchester United og Liverpool nylig. Det var også fantastisk å delta på kulturskolens årlige konsert i Rådhushallen og få oppleve Bislett Guttekor.

– Har du et vårønske?

– Jeg håper på fred i Gaza og Ukraina, og jeg håper å få se flere tegn på at amerikanske velgere vil forsvare demokratiet og holde Donald Trump borte fra presidentstolen.Powered by Labrador CMS