DEBATT

Tamina Sheriffdeen Rauf og Brenneriveien 5
– Hvorfor sier byrådet nei til en sårt etterlengtet oppgradering av nærområdet i Brenneriveien? spør Tamina Sheriffdeen Rauf, i bystyret for Oslo Arbeiderparti.

– Det kjente og kjære Hausmanskvartalet har lenge stått forfallent. Områdene rundt bør nå oppgraderes

Det kjente og kjære Hausmanskvartalet har lenge stått nærmest forfallent, og det er på tide at områdene rundt oppgraderes, slik at hele Oslos befolkning, og ikke minst naboene – kan finne større glede i å bo og leve rundt det sjarmerende kvartalet.

Publisert

For et par uker siden avga byrådet en sak om Brenneriveien 5 på Grünerløkka. Innstillingen var pussig.

Prosjektet handler om å muliggjøre et toetasjers påbygg for å sikre seks leiligheter. Men saken handler om mer enn å tilrettelegge for boliger i et sentralt område midt i sentrum.

Denne saken er mest interessant fordi planforslaget også sikrer en sårt etterlengtet oppgradering av nærområdet i Brenneriveien, og krysset Husmannsgate, Maridalsveien, Rosteds gate og Møllergata.

Står og forfaller

Til alle oss som har vært nede i Brenneriveien, vet vi at det å ytterligere levendegjøre området, rydde opp i krysset og åpne opp for mer byutvikling på en ikke-skadelig måte har vært et lenge etterspurt ønske. Påbygg eller onfill er veien å gå når det gjelder bærekraftig byutvikling i moderne storbyer. Og dette prosjektet er prakteksempelet på akkurat dette - god og nødvendig moderne byutvikling.

Dessuten er det viktig for oss i Oslo Arbeiderparti å se litt utenom selve planforslaget. Det kjente og kjære Hausmanskvartalet har lenge stått nærmest forfallent, og det er på tide at områdene rundt oppgraderes, slik at hele Oslos befolkning, og ikke minst naboene – kan finne større glede i å bo og leve rundt det sjarmerende kvartalet.

Boligkrise i byen

Snart kommer det også flere studenter til området i Studentsamskipnaden sine boliger, noe som vil være med på å levende- og tilgjengeliggjøre område i enda større grad.

Så er det også viktig å påpeke at vi har en stor boligkrise i Oslo som først og fremst løses ved å bygge enda flere boliger. Selv om prosjektet kun skisserer seks boliger, er dette en liten, men viktig drahjelp i å løse opp krisen vi er i.

Litt leven og positiv støy

Dette prosjektet er spesielt interessant fordi det er midt i Oslo sentrum og er tett på viktige kollektivforbindelser – noe som er helt unik. Noen tenker kanskje at bygget er for høyt eller er redde for støyen.

Men etter å selv ha vært der og sett, forstår jeg at i forhold til resten av bygningene i området, vil ikke høyden være særlig ruvende. Og dersom du velger å bo i hjertet av Oslo sentrum, ønsker du kanskje å være omringet av liv, musikk og litt leven – positiv støy altså.

Saken om Brenneriveien 5 er utsatt av byutviklingsutvalget i Oslo bystyre, og jeg håper at denne lille utsettelsen kan være med på å få resten av byutviklingsutvalget med på støtte moderne, bærekraftig og storbyrettet byutvikling.

Powered by Labrador CMS