PÅSKEPRATEN

– Jeg er veldig sosial og liker å bruke tid med familie og venner. Kan jeg i tillegg få noen skiturer og litt sol, er påsken helt perfekt for meg, sier Oslo Røde Kors-lederen.

– Heldigvis er mange av våre frivillige i aktivitet i Oslo i påsken

Daglig leder i Oslo Røde Kors, Astrid Solberg, nyter påskevær og skiføre på fjellet, men er i beredskap om noe skjer i hovedstaden.

Publisert

– Jeg bor faktisk i Ullensaker, men har jobbet i Oslo i hele mitt liv, forteller 58-åringen, som opprinnelig er østfolding. I det daglige leder hun Røde Kors sin lokalforening i Oslo.

Påsken har så langt bydd på skiturer i sol på fjellet for Astrid.

I starten av påskeuka har Astrid Solberg hatt fridager med ski på beina, men hun er i beredskap om det skulle skje hendelser i hovedstaden, understreker hun.

– Heldigvis er mange av våre frivillige i aktivitet i Oslo i påsken, sier Oslo Røde Kors-lederen. 

Foruten hjelpekorpset som er i beredskap, holder norsktreningen der man øver på muntlig norsk det gående gjennom høytiden, og Kors på halsen har åpent hele påsken for unge som trenger noen å snakke med blant annet.

«Påskepraten»

I denne spalten spør VårtOslo Oslo-folk om deres forhold til påske og hva de aller helst bruker dagene i påsken på.

– Bypåske eller påske på fjellet – hva foretrekker du? 

– Jeg er veldig glad i snø, vinter og å gå på ski. Derfor foretrekker jeg fjellpåske, men hadde jeg vært hjemme, har Oslo mye spennende å by på i påsken.

– Hva gjør du helst i påsken?

– Jeg er veldig sosial og liker å bruke tid med familie og venner. Kan jeg i tillegg få noen skiturer og litt sol, er påsken helt perfekt for meg.

Astrid Solberg på skitur i påskeuka sammen med «gjengen sin», bestående av mannen, to døtre og en svigersønn.

– Hvilke planer har du i år – hvor tilbringer du påsken og med hvem?

– Påsken tilbringes på hytta på Fagerhøy i Sør-Fron sammen med mann, voksne barn og svigerbarn. På slutten av påsken blir det besøk til familien i Østfold.

– Hva er ditt beste påskeminne? 

– Det var påsken i fjor, med ny hytte og strålende sol ei hel uke.

– Hva har vært høydepunktet ditt i år så langt? 

– Det var å se på yngstedatteren min som kitet i sol og vind på palmesøndag. Imponerende å se på og estetisk vakkert!

Å se yngstedatteren kite på påskefjellet var et stort og stolt øyeblikk for Astrid.

– Har du et vårønske?

– I Oslo Røde Kors har vi over 3000 frivillige som støtter folka i byen vår. De stiller opp som besøksvenner, frivillige på akuttovernatting, i redningsoppdrag, på ungdomsklubber, som leksehjelpere eller bidrar i noen av de andre 40 ulike aktivitetene våre. Mitt vårønske er at enda flere ønsker å bidra som frivillige, slik at vi kan hjelpe enda flere som trenger det.

Røde Kors åpnet sin påskesentral i Oslo sist fredag og markerte begivenheten ved å fire justisminister Emilie Enger Mehl ned langs enn vegg. I hovedstaden er hjelpekorpset i beredskap påsken igjennom.Powered by Labrador CMS