Jonas Ali Ghanizadeh har i løpet av et knapt døgn samlet inn over 100.000 kroner til vekterne som ble angrepet av SIAN ved Oslo rådhus søndag ettermiddag.

Jonas (32) har samlet inn 100.000 til vekterne som ble angrepet av SIAN utenfor rådhuset i helgen. — Det er viktig for meg å støtte arbeidet de gjør

En innsamlingsaksjon for vekterne i Oslo rådhus tar av etter søndagens angrep fra SIAN. — Det er fantastisk hvilken støtte innsamlingen har fått, sier initiativtaker Jonas Ali Ghanizadeh (32).

Publisert

Søndag ble to vektere ved Rådhuset angrepet da de forsøkte å stanse SIAN fra å brenne fire utgaver av Koranen i Borggården utenfor Rådhuset. Under seansen ble en av de ansatte sprayet i ansiktet med rød spray.

For å vise sin støtte til vekterne og den jobben de gjorde i helgen, startet Jonas Ali Ghanizadeh en innsamling til inntekt for vekterne og Antirasistisk senternettstedet Spleis mandag ettermiddag. Allerede har innsamlingen fått inn over 100.000 kroner, og det innsamlede beløpet øker minutt for minutt.

Overveldet av responsen

— Det er fantastisk hvor mye penger som allerede har kommet inn. Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle klare å samle inn så mye på så kort tid, sier Ghanizadeh til VårtOslo.

Han kom opp med ideen om å starte en Spleis etter at han søndag var i kontakt med flere som ønsket å vise sin støtte til rådhusvekterne.

Rådhusvekterne får stor støtte for jobben de gjorde under SIANs aksjon utenfor Rådhuset søndag.

— Det var mange som ønsket å uttrykke sin støtte og da gjerne anonymt. Da bestemte jeg meg for å starte en slik innsamling, forteller Hønefoss-mannen, som nå bor i Vadsø.

Viktig å bekjempe rasistiske holdninger

Planen for spleisen er at vekterne ved rådhuset og Antirasistisk senter skal dele på pengene som kommer inn via innsamlingen på nett.

— Det er viktig å gi vekterne en oppmerksomhet for den jobben de gjorde. Samtidig er det også viktig å berømme organisasjoner som kjemper mot at rasisme og hat blir spredt rundt i samfunnet. Derfor var det naturlig for meg også å inkludere Antirasistisk senter og deres arbeid i innsamlingen, sier Ghanizadeh.

— Jeg håper vekterne kan få en skikkelig lunsj eller en annen slags oppmerksomhet for de innsamlede pengene, sier mannen bak innsamlingsaksjonen.

Bedt om å endre innsamlingen

Ëtter at VårtOslo snakket med Ghanizadeh tirsdag formiddag, forteller han selv på Twitter at han av Sparebank 1, som står bak nettstedet Spleis, er blitt bedt om å endre innsamlingsaksjonen.

Denne innsamlingsaksjonen har skapt et enormt engasjement på Spleis.no

Banken skal, for ikke å slette innsamlingen, ha krevd at alle lenker til SIAN og alle påstander om at organisasjonen skal ha angrepet vekterne utenfor Rådhuset søndag måtte fjernes fra innlegget.

Etter dette har han nå, om enn motvillig, endret ordlyden i beskrivelsen av innsamlingsaksjonen på nettstedet.

Powered by Labrador CMS