Vålerengas Fredrik Oldrup Jensen t.v. og Vikings Nicholas D'Agostino i aksjon i eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Vålerenga på SR-bank arena i Stavanger.

Vålerenga stanset Vikings seiersrekke – kjempet seg til poeng i Stavanger

Vålerenga kviknet til den siste halvtimen og tok et sterkt bortepoeng med 1-1 mot gulljagende Viking, lørdag kveld.

Publisert

Dermed stopper Vikings imponerende seiersrekke i ligaen på ti strake trepoengere. Samtidig klatrer laget opp på tabelltoppen med ett poengs luke til Bodø/Glimt, som spiller borte mot HamKam søndag.

Alt så bra ut for Viking da de scoret etter drøye timen på hjemmebane, men så ble alt snudd på hodet. Vålerenga overtok kontrollen og satte vertene under et heftig press den siste halvtimen.

– Vi faller voldsomt etter scoringen vår, og det er egentlig veldig merkelig. Jeg vet ikke helt hva som skjedde, sier Viking-kaptein Zlatko Tripic til TV 2 og fortsetter:

– Dette må vi snakke godt om etter kampen og se gjennom, for Vålerenga tar jo helt over etter scoringen. Og så ender det med et skuffende resultat for oss. Vi må se gjennom det og lære av det så fort som mulig.

Stanget

Viking-spillerne stanget uvanlig lenge på hjemmebane i lørdagens kamp. Vålerenga forsvarte seg heroisk, og selv om Viking styrte så å si alt, sto det 0-0 til pause.

VIFs Fredrik Oldrup Jensen og Vikings Lars-Jørgen Salvesen var enige om at vertene hadde hatt full kontroll og drev "powerplay" før hvilen.

Vålerengas målvakt Jacob Storevik jubler etter at gjestene utliknet til 1-1.

– Det har vært hett til nå. Jeg synes vi er for dårlige i vårt eget spill, så vi har måttet forsvare oss og løpe i 45 minutter, sa Jensen til TV 2 i pausen.

– Det er bare scoring vi mangler. Vi vinner ballen tilbake med én gang vi mister den og dominerer hele spillet. Fortsetter vi slik, blir det ikke målløst i annen omgang, mente Salvesen.

Kontringsmål

Kvarteret etter hvilen kom Vålerenga på en kontring som fort kunne ha resultert i ledelse for gjestene. Andrej Ilic ble spilt pent igjennom av Mohamed Ofkir og rundet Vikings keeper, men på smått utrolig vis klarte han å sette ballen utenfor det åpne målet.

Bare tre minutter senere ble VIF nådeløst straffet. Zlatko Tripic og Shayne Pattynama kombinerte fint på venstrekanten, og sistnevnte slo inn foran mål. Der var en sterkt presset Eneo Bitri uheldig og satte ballen i eget mål i duell med Lars-Jørgen Salvesen.

Scoringen snudde opp/ned på oppgjøret. Nedrykkstruede Vålerenga måtte framover i banen, og de skapte en rekke farligheter.

– Viking slapp gasspedalen litt. Og så er det slik at mål styrer kamper, vi får litt ny energi, og så viser vi hva som bor i oss, sa VIF-back Christian Borchgrevink til TV 2 om forvandlingen etter 0-1.

Vikings Zlatko Tripic t.v. i duell med Elias Hagen.

Ofkir trodde først han hadde scoret da han utnyttet en defensiv brøler hos Viking og satte ballen i mål, men det viste seg at han var i offside.

Samme mann bommet på målet med noen få centimeter på et langskudd etter 73 minutter.

Kvitterte

VIF klarte å presse Viking til flere balltap. Utligningen kom ved Christian Borchgrevink etter 86 minutter. Han klemte til etter en klarering fra David Brekalo, og selv om Sondre Bjørshol sto på streken og forsøkte å stoppe skuddet, klarte han bare å skyve ballen inn i nettveggen.

Mens Viking ligger godt plassert i gullkampen, kjemper Vålerenga en kamp for overlevelse i motsatt ende av tabellen. Etter 20 kamper ligger VIF på 13.-plass, likt med Sandefjord (19 kamper) og to poeng foran Stabæk (18 kamper).

– Når det går dårlig må du mure igjen bak, starte å plukke poeng og være solid. Der er vi nå, og så kan vi bygge videre på det og ta flere trepoengere, vurderte Borchgrevink.

Etter landslagsoppholdet har Vålerenga hjemmekamp mot Aalesund, mens Viking fortsetter glljakten borte mot Haugesund.

Powered by Labrador CMS