Svært god stemning under Pride Paraden i 2018.

Slik blir lørdagens regnbuetog og solidaritetsmarkering. – Vi gleder oss stort!

Lørdag 10. september kl 13:00 vil det gå et regnbuetog gjennom Oslos gater som ender opp i en solidaritetsmarkering på Kontraskjæret. Her er ruten og artistene.

Publisert

Terroren natt til 25. juni der to ble drept og flere skadet førte til at Oslo Pride sin parade ble avlyst.

I etterkant av avlysningen har Oslo Pride vært i dialog med publikum, festivalens frivillige og de skeive organisasjonene. Svært mange har etterlyst en anledning til å finne sammen og ta tilbake synligheten og friheten, og Oslo Pride har derfor invitert til regnbuetog med påfølgende solidaritetsmarkering lørdag 10. september.

– Oslo skal være en mangfoldig by der alle kan være nøyaktig den de er. Regnbuetoget til helgen blir et tydelig signal om dette, og vi gleder oss stort til å sette farge på byen igjen forteller fagleder for paradegruppen i Oslo Pride, Andreas Hammer Holmefjord.

Ruten til regnbuetoget

Oppmøte for deltagelse i Regnbuetoget blir i Kongens gate, fra sjøsiden. Ruten går forbi Domkirken, nedover Grensen, deretter nedover de nye regnbuefargene i Rosenkrantz' gate før toget ender opp på Kontraskjæret. Ruten er trinnløs.

Regnbuetoget blir ikke en parade slik vi kjenner den, men et folketog der alle som ønsker kan delta. Det blir ikke satt av egne seksjoner for ulike organisasjoner, og en behøver ikke melde seg på i forkant.

Rute for regnbuetoget 10. september.

Disse artistene opptrer

Under solidaritetsmarkeringen på Kontraskjæret bygges det en scene, hvor det både blir taler og kulturelle innslag. Følgende artister vil bidra:

DJ Fride Moksnes x Austinat

Til å ta imot paraden og avslutte markeringen på Kontraskjæret kommer dj Austinat og dj Fride Moksnes. De co-produserer begge hver sine lesbiske klubbkonsepter, Fride med Moxy i Stockholm, Austinat med DRAMAqueen i Oslo. Lørdag 25. juni spilte de for det skeive miljøet på Elsker, med flaggene høyt hevet og tårefylte klemmer.

Fagleder for paradegruppen i Oslo Pride, Andreas Hammer Holmefjord.

Henrik Wilhelm Wilhelmsen

Henriks låt Signaler ble kåret til årets Oslo Pride låt 2022, og skulle blitt fremført på hovedscenen i Pride Park på paradedagen 26. juni. Nå får vi endelig oppleve Henrik Wilhelm Wilhelmsen live!

Hanna Asefaw

Hanna Asefaw er aktivist, samfunnsgeograf og skrive-/scenekunstner som særlig arbeider med formidling av historier om identitet, frigjøring og minnene som sitter fast i oss. Med interseksjonelle og tverrkunstneriske perspektiv som sitt naturlige utgangspunkt, skildrer hun sammenhengen mellom det det nære og det svære.

Cham Léon

Stjerneskuddet Cham Léon har skapt et kjønnsnøytralt pop-univers hvor musikken henter inspirasjon fra et bredt spekter med sjangre - elektronika, jazz, filmmusikk, R&B og klassisk.

Big Daddy Karsten & Ferdinand

Big Daddy Karsten er den første åpent homofile rapperen i Norge. Han lar både sin maskuline og feminine side skinne i musikken sin.

Artisten, låtskriveren og danseren Ferdinand har de siste årene vokst frem som et friskt og viktig pust i norsk popmusikk.

DragCore

DragCore er en Oslobasert draggruppe, opprettet i 2020 som et initiativ for etablerende dragartister å utvikle sitt virke. Gruppen består av ti medlemmer, alle med variert erfaring og enda mer variert kunstnerisk uttrykk.

DragCores motto er “All drag is valid”, det vil si at gruppen satser på et variert ensemble bestående av drag queens, drag kings, drag things og andre typer dragartister.

Lørdag opptrer følgende artister derfra: Ryona Crystal, Tanja Mckenzie, Chemolina og Caroline Reaper

Fay Wildhagen

Med sitt særegne musikalske landskap har artist, låtskriver, produsent og gitarvirtuos Fay Wildhagen funnet sin vei til mangt et musikkhjerte.

Fay har i lang tid vært åpen om sin legning, og er i dag et forbilde for mange unge skeive.

Matilde

26 år gamle Matilda Gressberg fra Norge droppet ut av skolen for å fokusere på musikk som 16-åring. Hun har suksess som artist og låtskriver, samt produsent, og har vært signert til Sony Music siden 2013. Høsten 2022 debuterte hun på norsk med låten FRI.

Nils Bech & OMVR

Som både artist og scenekunstner finner vi Nils Bech i krysningsfeltet mellom musikk og performance-kunst. Bech har tidligere opptrådt med performance-konserter på den internasjonale samtidskunst-scenen, samt musikkfestivaler, som Øya og Roskilde. Bech hadde sitt største gjennombrudd med “O Helga Natt” som var med i NRKs suksess-serie SKAM.

I tillegg vil det bli taler underveis. Disse annonseres på et senere tidspunkt.

Powered by Labrador CMS