Anders Myrvold (t.h.) blir ny sportssjef i Vålerenga ishockey. Her fra presentasjonen av Andreas Martinsen som ny Vålerenga-spiller tidligere i sesongen.
Anders Myrvold (t.h.) blir ny sportssjef i Vålerenga ishockey. Her fra presentasjonen av Andreas Martinsen som ny Vålerenga-spiller tidligere i sesongen.

Tidligere NHL-proff Anders Myrvold får drømmejobben som sportssjef på Jordal. — Et ærefullt oppdrag!

Etter å ha ledet det sportslige utvalget i Vålerenga ishockey denne sesongen ble Anders Myrvold torsdag ansatt som sportssjef i klubben. — Dette er noe jeg virkelig brenner for, sier 48-åringen.

Publisert

Da det blåste som verst rundt Vålerenga hockey etter den skuffende fjorårssesongen, fikk den tidligere Vålerenga-spilleren og NHL-proffen Anders Myrvold (48) i oppgave å være med på å løse de sportslige utfordringene i klubben som leder for sportslig utvalg.

Tanken var at utvalget skulle ha ansvaret for all spillerlogistikk inntil en ny sportssjef kom på plass. Den ansettelsen har latt vente på seg.

Samtidig har det vært tydelig at Myrvold har fått et større og større ansvar for å hente spillere til Jordal. Dette viste seg ikke minst da han tidligere i vinter hentet kompisen Andreas Martinsen fra kriserammede Lillehammer.

Torsdag annonserte klubben at Myrvold nå vil gå inn i sportsjefrollen.

Les også: Vålerenga cruiset til semifinale. Grüner tok første stikk i kampen for å overleve

— Bare å gi full gass

— Dette er en jobb jeg virkelig brenner for. Samtidig er det ærefullt oppdrag jeg tar fatt på med stolthet. Å få en slik rolle i Norges desidert største klubb er noe jeg setter ekstremt høyt, sier den ferske sportssjefen til nettstedet nitten.no.

Når han nå tar fatt på oppgaven som sportssjef har han nesten en sesong i ryggen. Det er nok nyttig for å forstå hva jobben innebærer. Månedene som leder av sportslig utvalg kan bli viktige å ta med seg inn i jobben framover.

Anders Myrvold har en lang Vålerenga-karriere bak seg. Her gir han alt i en kamp mot Trondheim i 2008.
Anders Myrvold har en lang Vålerenga-karriere bak seg. Her gir han alt i en kamp mot Trondheim i 2008.

— Nå har jeg testet ut denne jobben og synes det fungerer bra. Samtidig fungerer samarbeidet på tvers av styrene veldig godt, så dette er egentlig en virkelig drømmejobb, sier Myrvold.

— Må bare kjøre på videre

Etter en sesong som sportslig har vært en god opptur fra fjorårets svært skuffende sesong, ser sportssjefen med optimisme på tiden framover.

—Det er veldig god stemning i klubben nå, og så må vi bare fortsette arbeidet med å videreutvikle og optimalisere det arbeidet vi allerede har startet med, sier han.

Den tidligere NHL-proffen er heller ikke snau når det gjelder hvilke mål han mener vil bli viktige i sesongene framover for gutta fra Oslo øst.

— Framover skal det handler om titler. Og så skal vi utvikle klubben til å ha landets beste sportslige tilbud til unge hockeyspillere fra U16-laget og oppover, konstaterer Myrvold.

Powered by Labrador CMS