Oslo 20191114. Biblioteksjef Knut Skansen og kulturbyråd Rina Mariann Hansen viser fram det nye Deichman. Åpningsdatoen for det nye hovedbiblioteket i Oslo klart. Det nye biblioteket i Bjørvika skal åpne 28. mars.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Knut Skansen ledet Deichman under bygging av hovedfilialen i Bjørvika. Her fotografert noen måneder før åpningen sammen med daværende kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap).

Takker for seg som Deichman-sjef. Går til ny toppjobb i Oslos kulturliv

Knut Skansen gir seg som toppsjef for landets mest populære kulturinstitusjon, Oslo kommunes folkebibliotek Deichman. Nå blir Skansen i stedet sjef for Oslo-filharmonien. 

Publisert

– Deichman bibliotek og alle kollegene mine der har vært gnisten i hverdagene mine i 14 år, skriver Knut Skansen på sin Facebook-side. –

Iløpet av de 14 årene har Deichman vokste kraftig og flyttet fra hovedbiblioteket på Hammersborg og til Bjørvika. 

Få søkere til Deichman-jobben

En flytting som blant annet førte til at Deichman ble kåret til "verdens beste bibliotek"

Ved samtlige Deichman-filialer har det år etter år under Knut Skansens lederperiode vært rekordhøye besøks- og brukertall.

– Etter 14 år med intens utvikling av Deichman til å bli et av planetens fremste folkebibliotek, ville jeg egentlig bare henge sammen med denne gjengen, som har fått til dette og ta det videre, sier den avtroppende Deichman-direktøren.

Oslo 20200618. Hovedbiblioteket Deichman Bjørvika åpner. Kronprins Haakon er til stede ved åpningen.Foto: Terje Pedersen / NTB
Fra åpningen for drøyt tre år siden har Deichman Bjørvika vært en dundrende sukess med rekordhøye beøks- og brukertall.

VårtOslo fortalte tidligere denne uken at Oslo kommune sliter med få søkere til den utlyste åremålsstillingen som Deichman-sjef. 

Vurderer ny utvidelse av frist

En av søkerne skal på et tidlig tidspunkt ha vært Skansen, som da skal ha ønsket forlengelse av åremålet. Men nå er han altså uaktuell til å fortsette som toppleder for Oslos folkebibliotek.

Per nå er fristen for å søke topplederjobben ved Deichman utvidet til mandag 16. oktober. Men med kun 15 søkere utelukker ikke Oslo kommunes sjef for topprekruttering, Aksel Nikolai Norum, at fristen utvides ytterligere.

– Jeg er også litt overrasket over at vi ikke fikk flere søkere. Og det er derfor vi har utvidet søknadsfristen, sa Norum til VårtOslo torsdag.

– Dersom det ikke hjelper, så må vi rett og slett lyse ut på nytt med en helt annen annonsestrategi. Men nå valgte vi altså bare å forlenge fristen litt for å se, sa han.

- Stor evne til å skape noe nytt

I Oslo-filharmonien uttrykker styreleder Kristin Skogen Lund glede over å ha kapret Skansen som ny toppsjef.

– Knut Skansen er en strategisk, klok og empatisk leder som tenker visjonært om institusjonen han leder, sier hun.

Skogen Lund legger særlig vekt på Skansens rolle i fullføringen av Deichman Bjørvika, og mener den kunnskapen vil være verdifull for etablering av et nytt konserthus for Oslo-filharmonien.

– Det han har fått til med Deichman, som i dag er Norges største kulturinstitusjon, viser hans evne til å gjennomføre store omstillinger og skape noe nytt, sier hun.

– Knut Skansens erfaring med å skape fysiske og organisatoriske rammer for et nytt kulturbygg, vil bli helt avgjørende i arbeidet med å lykkes med et nytt konserthus, sier Oslo-filharmoniens styreleder.

Powered by Labrador CMS