En myriade av muligheter venter på deg som ønsker å tilbringe tid på fjorden. Her er noen av dem. Bildet viser en av Oslos badstuebåter, som er utstyrt med elektriske motorer drevet av solcellepaneler.

Her er den STORE oversikten over aktiviteter og turer på fjorden resten av sommeren

STOR guide til fjordaktiviteter ut sommeren. Lyst til å padle i kajakk kombinert med yoga, robåtopplevelser med utgangspunkt i vikingtidens båtkulturarv eller kveldscruise med rekebuffet? Her er noe for enhver smak.

Publisert

Sommeren er ikke over. De fleste av oss har ikke egen farkost vi kan frekventere vannet med. Men fortvil ikke, mulighetene er mange for deg som ønsker en tur på vannet. Og enten du vil bruke kroppen, eller sitte i ro og nyte omgivelsene.

Her er en oversikt over aktiviteter du kan være med på og ting du kan gjøre på fjorden resten av sommeren og utover høsten. Tipsene er hentet fra Visit Oslo.

Kajakk med yoga og strandrydding

Mange har fått øynene opp for kajakk de siste årene. Vanligvis trenger du et kurs for å padle rundt på fjorden, men med en guidet kajakktur kan alle kombinere trim, kos, naturopplevelser og eventyr.

Guidet tur i kajakk, for både nybegynnere og viderekomne. Sosial mosjon med naturopplevelser.

En rekke aktører har varierende tilbud av aktiviteter. Oslo By Kayak tilbyr kajakkturer og kurs med fokus på bærekraft og økologi.

Turlederne deres er alle sertifiserte kajakkinstruktører og yogalærere. De vil gi deg en god introduksjon til padling og sikkerhet, så du trenger ikke forkunnskaper for å bli med på turene deres. Så lenge du er litt eventyrlysten og selvsikker i kontakt med hav og natur, fungerer disse turene for alle nivåer.

Tett på vannet og naturen i Indre Oslofjord.

I tråd med Oslo By Kayaks fokus på bærekraft, har de startet et prosjekt for å holde Oslofjorden ren. For hver tur de tar, sørger de for å sette av tid for en 15-minutters strandrydding etterpå. Om sommeren tilbyr Oslo Kayak Tours gruppeturer fra Sjølyst Marina til faste tider hver dag. Turene bestilles på oslokayaktours.no. Turene passer for alle, og du trenger ikke å ha erfaring med kajakk for å være med.

SUP eller kajakk på Akerselva

Mad Goats tilbyr kajakk- og SUP-turer (stand up-paddling) på Akerselva, og kurs på fjorden. Tilbudet retter seg både mot nybegynnere og deg med erfaring i kajakk og på SUP.

Guidet padletur ned Akerselva tilbys hele grupper hele sesongen, og kan bookes til private eventer på forespørsel. Du velger selv om du vil stå på SUP eller padle en kajakk.

SUP - Stand Up Board - er fortsatt populært. Her en gjeng ved utløpet av Akerselva.

En kajakk-tur starter nedenfor Mathallen på Vulkan og går gjennom hjertet av byen, ned til Grønland og gjennom en 300 meter lang tunnel som ender ved Operaen. Her får du får padle litt rundt, før turen avsluttes ved Operaen. Turen varer i omtrent 1,5 time.

Et SUP-kurs på Oslofjorden er for deg som vil ha det gøy på vannet, og se Oslo sentrum fra et spennende perspektiv. Kurset forgår på Oslofjorden, i området rundt Operahuset. Dette er en morsom måte å bli kjent med SUP-brettet og SUP-padling på, men turen passer også erfarne padlere. Turen starter ved Operastranden og varer i omtrent 2 timer.

Havkajakk-turene går til Hovedøya eller Gressholmen. Alternativt kan du padle langs havnen fra Operaen til Aker Brygge. Turene varer i to til fire timer. Øyturene kan kombineres med en vandretur på øyene.

Lei en færing og ro din båt

Hjemmesidene til Åretak reklamerer for en dynamisk arena for kultur og formidling, musikk og historie.

— Vi fronter vikingtidens båtkulturarv, ved Akerselvas utløp i Bjørvika, midt i det urbane bybildet mellom Munchmuseet og Operaen, heter det på deres hjemmesider.

Å ro din egen båt, er også en mulighet. Men ikke seile din egen sjø; fjorden er for alle. Best i stille vann og i fint vær.

Så hvorfor ikke leie en leie færing mellom Operaen og Sukkerbiten og padle rundt i Oslofjorden som en ekte viking? Båter kan bestilles på Åretaks nettsider, men det er også åpent for drop-in dersom det er ledige båter.

Det er lov med maks fem personer i én båt, og alle må kunne svømme. Alle om bord blir utstyrt med redningsvest. Ikke som på bildet over altså.

Bluescruise og sightseeing

For slitsomt å padle eller ro selv, tenker du? Da kan vi trøste deg med at det er mer enn nok av tilbud også til deg som liker å sitte og la motor eller seil sørge for at du forflytter deg.

Så len deg tilbake og utforsk Oslofjorden på båttur. Full fart i RIB, lydløst i elektriske ferger eller storslått og ærverdig på en seilskute. Nedenfor finner du en båt som passer for deg.

Dette var bedre ja, tenker vel mange. Fint å sitte i båt i som flyter av gårde i bedagelig tempo, renske reker og nippe til et glass hvitvin mens man nyter utsikten.

Båtservice sightseeing har guidede turer og tematurer med båt, hele året. Båtservice har over 70 års erfaring med sightseeing på Oslofjorden, og båtene deres er et velkjent syn på fjorden. Båtturene har avgang fra Rådhusbrygge 3, hvor man også kan kjøpe billetter.

Billetter selges også på Oslo Visitor Centre, og enkelte turer kan i tillegg kjøpes på visitoslo.com og ticketmaster.no. Blant tilbudene er følgende:

  • Fjordsightseeing (hele året). To timers guidet båtsightseeing via Operaen, Hovedøya, Nesodden og Middagsbukta forbi fjordens vakreste idyller med sommerhus og hytter
  • En sommerkveld på Oslofjorden (sommer). Tre timers aftencruise på en flott seilskute med tradisjonell norsk rekebuffet inkludert i prisen
  • Jazzcruise / Bluescruise (sommer). Tre timers aftencruise med levende musikk på seilskute med tradisjonell norsk rekebuffet inkludert i prisen.

Lydløst med bobler og yoga

Brim Explorer er et hybridelektrisk båt som tilbyr turer på Oslofjorden. Takket være båtens miljøvennlige motorer får du oppleve fjorden i stillhet og uten å være utsatt for eksos, sier reklamen. Turene ledes av erfarne guider, men er ikke tilgjengelig før i september.

Om bord finner du både et stort ute-dekk der du kan nyte sola, samt en salong med store vindusflater slik at du kan nyte utsikten uansett vær. Det er også en kafé om bord som serverer lokale spesialiteter. Det tilbys fem ulike opplevelser med Brim Explorer:

Christian Radich

Høres hybridelektrisk for fancy ut, har du alltids muligheten til å reise tilbake i tid med Christian Radich. Det er ikke mange så godt bevarte fullriggere igjen i verden, og for mange er det en stor opplevelse å være om bord i den historiske skuta.

Christian Radich seiler fortsatt.

Christian Radich har alle rettigheter, og en utmerket bysse med stuerter som har jobbet ved noen av byens beste restauranter. I sommersesongen arrangeres flere åpne fjordturer, der alle kan bli med.

Historisk festningscruise med elektrisk katamaran

Legacy of the Fjords lar deg utforske Oslofjorden på en komfortabel og miljøvennlig måte. Dette fjordcruiset, om bord på en elektrisk katamaran, tar deg forbi idylliske kystbyer og pittoreske havneperler langs fjorden på vei mot Oscarsborg. Informasjon finner du her.

Noe annet enn Christian Radich. Med elektrisk katamaran kommer du deg raskt ut til øyer og skjær lenger sør i fjorden, og helt ut til Oscarsborg festning.

Du får også se Oslo fra et nytt perspektiv når du seiler fra Langkaia og ut mot fjorden. Se velkjente severdigheter som Operaen, Akershus festning, Rådhuset, Tjuvholmen og Frammuseet fra en helt ny vinkel, før turen går videre forbi øyer, holmer, og fyrtårn.

Etter ferden til sjøs, er det tid for å utforske Oscarsborg festning, en unik festnings-øy som står som et av de mest sentrale minnesmerkene fra 2. verdenskrig i Norge. Her kan du også besøke Festningsmuseet og Kystartillerimuseet for å lære mer om festningens historiske betydning.

Flytende badstue glidende lydløst over vannet

Prøv den autentiske norske opplevelsen av en flytende badstue i KOK Oslo. Nyt den forfriskende kombinasjonen av en varm badstue og et hopp ut i det skarpe vannet i Oslofjorden – hele året.

Både på fjorden og i fjorden. Det går raskt å bytte på en badstuebåt.

Store vinduer gir fantastisk utsikt over sjøen og byen, mens vedovnen gir deg den koselige følelsen av å være i en norsk hytte. Hver badstue kan ta opptil 10 gjester. Du kan bestille enkeltbilletter, reservere det hele for deg selv, eller til og med ta et cruise på fjorden! Alle bestillinger er for 2 timer.

Hver flytende badstue er utstyrt med en garderobe med stereoanlegg og har normal romtemperatur. Så her kan du ta deg en pause mellom badstuen og badingen i fjorden.

Du kan besøke KOK Oslo på to steder: Langkaia, vis-a-vis Operahuset, to minutter fra Oslo Sentralstasjon, eller på Aker Brygge.

Når havet er isfritt, tilbyr også KOK turer i Oslofjorden. Båtene er utstyrt med elektriske motorer drevet av solcellepaneler, og glir nesten helt lydløst over vannet mens du nyter byen og skjærgården rundt. Turene er organisert individuelt av kapteinen, som vil prøve å møte dine ønsker.

Øyhopping i Oslofjorden

Det naturlige valget for mange, er å ta rutebåten mellom øyene. Med en vanlig billett fra Ruter eller med Oslo Pass kan du hoppe av og på båtene som går mellom Aker brygge og Hovedøya, Lindøya, Nakholmen, Bleikøya, Gressholmen og Langøyene.

Øyene er populære badesteder om sommeren, men hver øy har også sitt unike særpreg og historie. Sjekk ruter.no for oppdaterte rutetider.

Full fart og mye annet fra RIB Oslo

RIB Oslo har tilpasset noen av sine produkter, og gjort dem enda bedre egnet for private gjester som ønsker seg en minnerik aktivitet for familier på Oslofjorden. Les mer om tilbudet her.

Fjordopplevelser for grupper året rundt: RIB-turer, seilturer, fisketurer og opplegg til utdrikningslag og teambuilding. RIB Oslo-turene starter gjerne i indre Oslofjord, men det er mulig å dra videre til destinasjoner som Holmen Fjordhotell, Steilene, Oscarsborg, Villa Malla, Tønsberg, Hankø, Færder, Strømstad, videre nedover svenskekysten og helt til Danmark.

Hvis alt ovenfor kjeder deg, vil det ikke overraske om å holde seg fast i 50 knop kan være noe for deg.

RIB Oslo har Norges lengste og største charter-RIB, 26-foteren "Black Pearl". Båten er sikker på sjøen, og derfor egner den seg like godt til fjordsightseeing og fjordsafarier som fartsfylte turer i 50 knop. RIB Oslo har flere forskjellige seilbåter, og tilbyr både seilkurs, turseiling, regatta og match race. RIB Oslo kan arrangere fisketurer med flere små båter eller én stor båt. Erfarne fiskere er med om bord for å sikre fangsten.

Powered by Labrador CMS