Vålerenga-jentene spilte en knallkamp og slo Manchster United 4-1 hjemme på Intility Arena onsdag kveld. Foto: Christian Boger

Vålerenga-jentene ga Manchester United bakoversveis på hjemmebane

� Dette var utrolig gøy, sier Vålerengas Maren Hauge. Onsdag kveld slo VIF-jentene Manchester United 4-1 på Intility Arena. Det var første gang et Vålerenga-lag slo et engelsk lag.

Publisert

Som unge hadde Vålerenga-spillerne Maren Hauge og Guro Pettersen et favorittlag i England. Det var Manchester United. Onsdag fikk de en av sine drømmer oppfylt, da Vålerenga-jentene tok i mot Manchester Uniteds damelag til vennskapskamp hjemme på Intility Arena.

Da dommeren blåste av kampen, kunne østkantjentene juble over en sterk 4-1-seier.

— Utrolig morsomt

— Det var utrolig morsomt å møte United. Og enda morsommere at vi gjorde en så solid kamp. Dette var en fantastisk opplevelse, sier venstreback for anledningen, Maren Hauge, til VårtOslo etter kampslutt.

Manchester United-supporter Maren Hauge var svært fornøyd med å slå favorittklubben hjemme på Intility Arena. Foto: Christian Boger

Hun får full støtte av lagvenninne og keeper Guro Pettersen.

— Dette gikk over all forventning. Vi var litt usikre på hva vi kom til å møte, men jeg synes vi gjorde en veldig solid kamp, smiler keeperen.

Angrepsfotball det svingte av

Til å være en vennskapskamp ble kampen en relativt severdig forestilling. Med Vålerenga i ledelsen 2-0 etter bare ti minutter, luktet det veldig enveiskjøring. Men engelskmennene kom seg etterhvert inn igjen.

— Kanskje slapp vi oss ned et hakk etter den tidlige ledelsen, men alt i alt synes jeg vi gjorde en veldig god kamp. Denne opplevelsen skal vi ta med oss videre inn i Eliteserien og bygge videre på, sier sportssjef Eli Landsem.

Sportssjef Eli Landsem var veldig fornøyd med hva jentene hennes viste ute på gresset onsdag kveld. Her takker hun sin nye stjerne, Rikke Marie Madsen, for kampen. Foto: Christian Boger

Landsem var den som i fravær av hovedtrener Monica Knudsens ledet laget fra benken under onsdagens oppgjør mot jentene fra nord-vest England.

— Vi har jobba hardt med å skape mer sjanser den siste tiden, og det synes jeg fungerte godt i dag. Kanskje fikk vi litt mye rom til tider, men ting begynner å sitte litt mer offensivt i laget nå, mener hun.

Enorm publikumsinteresse

Inne på stadion var det ingen tvil om at mange hadde sikret seg plass. Før kampen ble det meldt om vel 8000 solgte billetter — noe som ikke ligger langt unna ny publikumsrekord for norsk damefotball.

Stemningen og folketrykket ga inntrykk av at det var Vålerengas herrelag som skulle spille seriekamp denne onsdagskvelden og ikke damelaget, med en oppvisningskamp mot Manchester United.

United-keeper Emily Ramsey har nok sett bedre dager mellom stengene enn det hun gjorde på Intility arena. Her glipper hun en corner. Foto: Christian Boger

— Det var utrolig å spille for så mange tilskuere. Nå håper jeg virkelig at mange av disse kommer tilbake også utover i sesongen, sier Maren Hauge.

Markedsansvarlig i Vålerenga Fotball, Jens August Dalsegg, var heller ikke direkte misfornøyd med publikumsoppmøtet.

— Dette var bare helt fantastisk. Vi klarte ikke publikumsrekorden, men vi satt i hvert fall en skikkelig rekord for en kamp som ikke var arrangert av Fotballforbundet, smiler han.

Hele 7124 tilskuere bivånet matchen på Intilitys denne onsdagen.

Hattrick-helten Njoya

Kampens store spiller ble kamerunske Ajara Njoya. Kantspilleren, som har et herlig teknisk repertoar, for ikke å snakke om målfarlighet og fotballkløkt, sto for tre av Vålerengas mål og scoret hat trick. Den danske nysigneringen, Rikke Madsen bidro med vakkert forspill på to av målene. Madsen, som forøvrig kan vise til to kamper i blå drakt, har allerede rukket å bli en skikkelig publikumsfavoritt.

Med 7124 tilskuere til stede satte Vålerenga-jentene ny publikumsrekord for damekamper som ikke arrangeres av Fotballforbundet Foto: Christian Boger

Hjemmelagets siste mål ble scoret av Jenna Dear, etter en forferdelig keepertabbe av Uniteds sisteskanse, Emily Ramsey. Ramsey var forøvrig flere ganger ute og svømte i løpet av kampen, men klarte seg med bare ett baklengs tabbemål.

Uniteds mål ble skåret av Jess Sigsworth.

Powered by Labrador CMS