Vålerenga-jentene kunne juble for en plass i cupfinalen etter søndagens 4-1-seier over Arna Bjørnar. Foto: Christian Boger

Vålerenga-jentene er i cupfinalen! Ajara Njoya scoret like godt hat-trick mot Arna-Bjørnar

I 20 minutter slet Vålerenga-jentene i semifinalen mot bergenske Arna-Bjørnar. Så dukket Ajara Njoya opp med tre scoringer. � Nå skal vi ta revansj mot Lillestrøm i cupfinalen, sier Stine Ballisager Pedersen.

Publisert

For andre gang i klubbens historie er Vålerengas damelag i cupfinalen. Etter å ha slitt de første 20 minuttene borte mor Arna Bjørnar, løsnet det hele i andre omgang. Tre mål fra Ajara Nchout Njoya og ett fra forsvarssjef Stine Ballisager Pedersen gjorde dagen fullkommen.

— Dette var fantastisk deilig. Nå skal vi revansjere tapene mot Lillestrøm i cupfinalen, smiler Ballisager Pedersen etter kampslutt.

Lover full tenning

Etter søndagens semifinaleseier, var det veldig mange glade jenter i blått og rødt ute på gressmatta. Mest fornøyd var likevel Ballisager Pedersen, som må ta på seg noe av skylda for Arna Bjørnars ledermål.

— Jeg var ikke fornøyd med meg selv på baklengsmålet. Så jeg bestemte meg for å gi alt når jeg fikk sjansen. Det var utrolig viktig å få det målet før pause, sier hun.

Stine Ballisager Pedersen i blått (delvis skjult) hamrer inn Vålerengas utligning. Foto: Christian Boger

Nå lover hun full tenning fra alle jentene inn mot de to siste seriekampene og cupfinalen.

— Vinner vi en av de to siste seriekampene, tar vi sølv og europacupspill neste år. Det blir spennende, men vi er klare for å gi alt, lover Pedersen, søndagens gladeste danske.

20 minutters søvn

Visst var det en finaleplass i Norgesmesterskapet som sto på spill søndag ettermiddag, men i de første tyve minuttene var det lite som tydet på dette hos Vålerenga-spillerne. Feilpasningene florerte og oslolaget slet med forsvarsspillet. Fortjent var det derfor at hjemmelaget tok ledelse etter ni minutter ved Lais Araujo.

Første omgang var en tam affære fra oslojentene. Her er Marie Dølvik Markussen farlig frampå Foto: Christian Boger

Målet burde vært en vekker for østkantjentene, men det skulle likevel gå enda ti minutter før de våknet fra søndagssøvnen. Etter 22 minutter bestemte back Stine Ballisager Pedersen seg for å ta saken i egne hender.

Midtstopperen gikk på et susende soloraid framover i banen og satte ballen kontant forbi Arna Bjørnars sisteskanse Sandra Stavenes.

— Vi sliter med å komme i gang. Sånn har det vært hele uka på trening også, men andre omgang er veldig bra for vår del, sier sportslig leder Eli Landsem.

Hat-trick Ajara

I andre omgang var det et helt nytt Vålerenga-lag som kom på banen. Helt fra starten var det tenning, og presisjonen i pasningsspillet var skrudd opp noen hakk. Aller mest skrudd på var Ajara Njoya. Kameruneren prøvde skuddfoten etter 15 minutter, og ballen føk inn i nettet.

Ajara Njoya ble semifinalens store helt med tre scoringer. Her blir det derimot ikke mål. Foto: Christian Boger

Og mer skulle det bli fra ballkunstneren. To ganger til viste hun avslutteregenskaper av høy klasse, og ballen føk inn i nettmaskene. Dermed kunne Vålerenga-jentene juble for seier og en plass i cupfinalen.

— Dette smakte veldig godt. Nå skal vi gi Lillestrøm en skikkelig fight om kongepokalen, sier sportslig leder Landsem.

Powered by Labrador CMS