Oslo 20230110. Danby Choi (Redaktør – Subjekt) ankommer Oslo rådhus. Shabana Rehman begraves fra Oslo rådhus tirsdag i en humanistisk seremoni. Regjeringen besluttet å hedre samfunnsdebattanten, frihetsforkjemperen og komikeren Shabana Rehman med gravferd på statens bekostning.Foto: Javad Parsa / NTB
Danby Choi er redaktør i kulturavisen Subjekt og gjenstand for diskusjon i Oslos 17. mai-komité fordi Høyre inviterte ham til å holde tale på nasjonaldagen.

Redaktør splitter 17. mai-komitéen i Oslo

Danby Choi, redaktøren i kulturavisen Subjekt, ble bedt om å holde tale på nasjonaldagen, men dette skaper nå splid i hovedstadens 17. maikomité.

Publisert

Oslo Høyres utnevnte i komiteen, Mehmet Kaan Inan, inviterte Subjekt-redaktør Danby Choi til å holde en tale i Oslo på 17. mai, noe som ble møtt med kritikk i sosiale medier, melder NRK.

17. mai-komitéen består av ni partier i tillegg til to representanter fra Utdanningsforbundet og utdanningsetaten

Hvert parti har ansvar for hvert sitt arrangement. Høyre fikk i år ansvar for seremonien ved Vår Frelsers gravlund, ved Henrik Ibsens grav, hvor Choi skal holde en tre minutters tale.

Blir tema

Flere av de andre partienes komitémedlemmer, blant annet SV, Arbeiderpartiet og Sentrum, mener valget av Choi til å holde tale er problematisk.

Saken blir dermed tema på torsdagens komitémøte.

Omstridt TikTok-video

Noe av bakgrunnen for kritikken henger sammen med at Subjekt-redaktøren i fjor stilte opp på en TikTok-video med en mann som er dømt for seksuell omgang med en mindreårig.

Choi vil ikke selv kommentere saken overfor kanalen.Powered by Labrador CMS