Oslo 20220928. Ine Marie Eriksen Søreide (H) gir kommentarer i vandrehallen i Stortinget, etter olje- og energiministerens redegjørelse i den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen om gasslekkasjen i Østersjøen.Foto: Javad Parsa / NTB
Ine Eriksen Søreide (H) mener Rødt er et virkelighetsfjernt parti. Hun reagerer på partiets utspill om at Jens Stoltenberg er en krigsforbryter.

Høyre reagerer kraftig på krigsforbryter-anklager fra Rødt

Det er grovt, alvorlig og helt uten rot i virkeligheten, sier Høyre om at Rødt beskylder Jens Stoltenberg for å være krigsforbryter.

Publisert

Det skriver leder i utenriks- og forsvarskomiteen, Ine Eriksen Søreide (H), i en epost til Aftenposten.

Utspillet kom fra Oslos gruppeleder Siavash Mobasheri i debatten om våpenstøtte til Ukraina på Rødts landsmøte lørdag.

– Men det mest absurde er at Rødt-leder Bjørnar Moxnes sier at det er «helt innafor» å kalle Stoltenberg en krigsforbryter, fortsetter Søreide.

Trekker frem Libya-krigen

Tidligere statsminister og nåværende generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg.

Moxnes uttrykket lørdag støtte til Mobasheris kommentar og viste til Libya-krigen.

– Rødt var imot den ulovlige, folkerettsstridige Libya-krigen hvor 15 norske F-16-fly slapp til sammen 588 bomber over Libya. Dette var Jens Stoltenberg øverste ansvarlig for. Det må det være greit å påpeke, sa han.

Søreide påpeker at operasjonen i Libya hadde et klart mandat fra FNs sikkerhetsråd og dermed var i tråd med folkeretten.

– Bjørnar Moxnes synes det er greit å sette Stoltenberg i samme bås som Putin, skriver hun og kaller Rødt for et virkelighetsfjernt parti.

Powered by Labrador CMS