Ullern helsehus har blant annet fått kriikk for lav bemanning, ansatte som ikke kommer når de ringer, og lite legetilsyn.
Ullern helsehus har blant annet fått kriikk for lav bemanning, ansatte som ikke kommer når de ringer, og lite legetilsyn.

Statsforvalteren vil føre tilsyn med Ullern helsehus

Pårørende og pasienter har beskrevet det de mener er grov omsorgssvikt ved helsehuset.

Publisert

Oslo kommune har fått beskjed av Statsforvalteren om at Ullern helsehus vil bli fulgt opp med tilsyn, melder NRK. Sykehjemmet har fått flere klager.

Statsforvalteren I Oslo og Viken skriver til NRK at de har mottatt flere klagesaker knyttet til Ullern helsehus. På grunnlag av dette har de informert Oslo kommune ved sykehjemsetaten om at de vil følge opp helsetjenestene ved Ullern Helsehus tilsynsmessig.

Pårørende og pasienter har beskrevet det de mener er grov omsorgssvikt ved helsehuset. Det gjelder blant annet lav bemanning, ansatte som ikke kommer når de ringer, og lite legetilsyn.

En ansatt ved helsehuset varslet tidligere denne måneden at pasienter ble skrevet inn uten medisinske opplysninger eller oppdaterte medisinlister.

VårtOslo har tidligere skrevet om dette, blant annet her og her.

Statsforvalteren har bedt Ullern bydel om å gi en tilbakemelding på hvordan bydelen og helsehusene samarbeider når pasienter skal skrives inn, ifølge Avisa Oslo. Bydelen bekrefter overfor avisa at de skal svare innen fristen, som er 27. januar.

Det skal også være en høring om helsehusene i helse- og sosialutvalget 30. januar.

Powered by Labrador CMS