Shabana Rehman er tildelt årets Ossietzkypris for sin utøvelse av ytringsfriheten. Her er hun fotografert i 2020, før hun ble syk.
Shabana Rehman er tildelt årets Ossietzkypris for sin utøvelse av ytringsfriheten. Her er hun fotografert i 2020, før hun ble syk.

Shabana Rehman får årets Ossietzkypris

Shabana Rehman (46) er tildelt Norsk PENs Ossietzkypris 2022 for sin utøvelse av ytringsfriheten på «kreativt og oppsiktsvekkende vis» over flere tiår.

Publisert

Shabana Rehman har beriket den norske offentligheten med humor, satire og klokskap i flere tiår. Som skribent, aktivist og kunstner har hun vært en viktig og modig utøver av ytringsfrihet på kreativt og oppsiktsvekkende vis, heter det i en pressemelding fra Norsk PEN.

Religionskritikk er en viktig del av ytringsfriheten. Standupkomiker, skribent og dramatiker Shabana Rehman har vært en modig stemme i Norge mot religiøs undertrykkelse og æreskultur i nesten en generasjon og har banet vei for større åpenhet om vanskelige spørsmål de siste 25 årene, heter det videre.

Er i kreftbehandling

– Styret i Norsk PEN mener at Shabana Rehman er en verdig mottaker av Ossietzkyprisen på grunn av sin særlige og særegne innsats for ytringsfriheten og vårt ytringsrom.

Rehman fikk påvist kreft i bukspyttkjertelen i januar 2022, og hun behandles for tiden for dette i Tyskland.

Prisen deles ut 15. november på Litteraturhuset i Oslo.

Powered by Labrador CMS