18 år gamle Mustafa Hasan er nødt til å forlate Norge og Asker, hvor han har bodd siden han var seks år. Søndag viste demonstranter støtte utenfor Stortinget.

Støttemarkering for Mustafa Hasan (18) som skal sendes ut av Norge

18 år gamle Mustafa Hasan er nødt til å forlate Norge og Asker, hvor han har bodd siden han var seks år. Søndag viste demonstranter støtte utenfor Stortinget.

Publisert

18-åringen har fått støtte både fra lokalsamfunnet og politikere. Blant talerne på søndagens demonstrasjon var Asker-ordfører Lene Conradi (H), som har bedt Utlendingsnemnda (UNE) om å vurdere saken på nytt.

Trakk oppholdstillatelsen tilbake

— Vi har tatt vare på deg i mange år, Mustafa. Du er en askerbøring som meg. Uansett utfall vil du alltid ha et hjem hos oss i Asker, sa ordføreren, ifølge Budstikka.

Hasan og familien kom til Norge fra Jordan i 2008 og fikk midlertidig oppholdstillatelse. Etter fire år ble denne imidlertid trukket tilbake.

Må reise fra Norge om syv dager

De fleste familiemedlemmene ble sendt ut av landet, men ikke Hasan fordi han var under 18 år. Nylig fylte han 18 år, og denne måneden mottok han et endelig vedtak fra Utlendingsnemnda. Han må forlate landet innen mandag 7. desember.

Bakgrunnen for at Hasan er nødt til å forlate landet er at moren oppga feilaktig nasjonalitet da de kom til Norge i 2008.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS