DEBATT

Kristin Hoff og Haron Siad er nabolagspoliti på Tøyen.
Kristin Hoff og Haron Siad er nabolagspoliti på Tøyen.

– Oslo trenger flere politifolk

Oslo opplever økt kriminalitet og et høyt trusselnivå. Hva er regjeringens svar? Nedbemanning av Oslo-politiet og kutt i pengestøtten.

Publisert

Det går ikke én dag uten at nyhetsbildet i Oslo er preget av kriminalitet. Store avisoverskrifter om vold, drap og knivstikking har nesten blitt en del av hverdagen til oslofolk. 

Samtidig som Oslo skriker etter flere politifolk, velger regjeringen å sende politifolk ut til distriktene. Det er bekymringsfullt at regjeringen ikke ser utfordringene Oslo står overfor.

I Lørenskog, som grenser til Oslo Øst, advarer politiet om at de er i ferd med å miste kontrollen over unge kriminelle nettverk. Dette sier noe om hvor alvorlig situasjonen er. Det siste Oslo trenger er færre politifolk.

Politiet trengs i Oslo

Da Høyre styrte landet, ble politireformen gjennomført. En reform som har effektivisert driften av politiet, ført til sterkere fagmiljøer og bedre kvalitet på tjenestene. 

Reformen førte også til økt tilstedeværelse av politiet i byene, fordi all forskning viser at stadig mer kriminalitet skjer i storbyene.

Denne trenden ser vi spesielt i Oslo. Politiet må være der kriminaliteten skjer. Det er viktigere med flere politifolk i Oslo, enn å sende politifolk ut i distriktene for å jobbe på passkontorer.

En trygg by

Oslo skal være en trygg by for alle. Ingen skal være redde for å bevege seg rundt i byen vår. I tillegg må de som begår kriminalitet møte et politiapparat som kan hjelpe dem ut av kriminaliteten og tilbake til samfunnet igjen.

Kriminaliteten må ned. Men da kan ikke regjeringen stikke kjepper i hjulene for tryggheten til Oslo-folk.Powered by Labrador CMS