Byrådsleder Raymond Johansen ble som ventet er innstilt som Oslo Arbeiderpartis byrådslederkandidat. Rina Mariann Hansen (t.h) står på andreplass.
Byrådsleder Raymond Johansen ble som ventet er innstilt som Oslo Arbeiderpartis byrådslederkandidat. Rina Mariann Hansen (t.h) står på andreplass.

Raymond Johansen topper Ap-liste i Oslo

Byrådsleder Raymond Johansen er innstilt som Oslo Aps byrådslederkandidat, og Rina Mariann Hansen er partiets ordførerkandidat ved høstens kommunevalg.

Publisert

De to står på henholdsvis første- og andreplass på det endelige listeforslaget fra nominasjonskomiteen som ble offentlig tirsdag formiddag.

– Nominasjonskomiteen er enstemmig med unntak av plass nummer åtte hvor komiteen er delt 5-4, opplyser valgkomiteens leder Trine Lise Sundnes.

Her kan det bli kampvotering mellom Kafia Hashi Mohamud (25) fra bydel St. Hanshaugen og Tamina Sheriffdeen Rauf (24) fra bydel Alna.

Ti sikre plasser

Dermed står det elleve navn på de ti øverste plassene på Ap-listen i Oslo. Fire av de elleve hører hjemme i bydel St. Hanshaugen, blant dem byrådsleder Raymond Johansen. To er fra Alna bydel, to er fra Gamle Oslo, og Frogner, Nordstrand og Søndre Nordstrand har en kandidat hver.

De ti første navnene på listen har såkalt stemmetillegg og anses som sikre til bystyret. Arbeiderpartiet har i dag 13 av 59 representanter i bystyret, men om meningsmålingene slår til, blir det færre etter valget i høst.

Listeforslaget blir endelig behandlet på Oslo Aps nominasjonsmøte 21. januar.

Powered by Labrador CMS