44 809 juletrær ble samlet inn i januar fra 1030 hentesteder.

Årets juletrær er samlet inn. Skal bli til jord

Selv om de alle fleste legger ut treet sitt i tide, er det alltid løse trær her og der som må ryddes opp også etter innsamlingsperioden. Ikke sjelden dukker det opp tørre, brune trær langt utpå vårparten.

Publisert

Hele 44 809 juletrær ble resultatet av årets juletreinnsamling. Det er 2500 flere enn i 2022.

Fra innsamlingen sendes trærne til Oslo kommunes komposteringsanlegg på Sørlimosen i Østmarka. Der kvernes de og blandes med annet park- og hageavfall, som løv, greiner og gress. Det neste året skal denne blandingen hvile, vendes og luftes i en varmkompostering som holder 50-60 grader. I 2024 selges årets juletrær som høyverdige jordprodukter i Oslokompost-serien.

Tar mye tid og ressurser

Selv om de alle fleste legger ut treet sitt i tide, er det alltid løse trær her og der som må ryddes opp også etter innsamlingsperioden. Ikke sjelden dukker det opp tørre, brune trær langt utpå vårparten. I fjor var det uvanlig mye opprydding – noe etaten helst vil unngå.

– I år er det færre henvendelser om trær som står igjen eller som er satt ut for sent. Jeg håper det er et tegn på at ryddejobben faktisk blir mindre i år. Det er en jobb som tar mye tid og ressurser fra andre driftsoppgaver, sier avdelingsdirektør Marianne Holen i renovasjons- og gjenvinningsetaten.

Powered by Labrador CMS