Johan Golden på Latter på Aker brygge i Oslo. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
Johan Golden på Latter på Aker brygge i Oslo. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX

Komiker Johan Golden har åpnet baren Saskia på Fredensborg

Johan Golden har åpnet bar på Fredensborg, få uker etter at komikerkollega Atle Antonsen åpnet bar på Grünerløkka.

Publisert

Saskia skal det blant annet serveres piña colada med karibisk rom, og «rare ting Johan liker», melder Godt.

– Vi har snakket om å åpne bar i tusen år, og nå har vi endelig kommet ned til essensen, sier komiker og programleder Johan Golden til nettstedet.

Golden har åpnet baren i Maridalsveien 2, sammen med kompis og businesspartner Ove Skaug Halsos. Dermed ligger ikke Saskia så langt fra Meyers, den nye baren til Misjonen-partner Atle Antonsen i Thorvald Meyers gate på Løkka, som ble finansiert med penger fra salg av kultserien Dag til utlandet.

I tillegg til å ha husets cocktails, har Saskia også long drinks, viner, trappist-øl fra Belgia, 'rare ting Johan liker' – og masse karibisk rom. Foto: Saskia
I tillegg til å ha husets cocktails, har Saskia også long drinks, viner, trappist-øl fra Belgia, "rare ting Johan liker" – og masse karibisk rom. Foto: Saskia
I Maridalsveien 2 på Fredensborg har den nye baren etablert seg. Foto: Saskia
I Maridalsveien 2 på Fredensborg har den nye baren etablert seg. Foto: Saskia

Knusende ro

At Antonsen var raskere ute, tar Golden med knusende ro og et glimt i øyet, ifølge Godt:

– Ja, den har jeg jo tapt. Jeg har snakket om å åpne bar lenge, da han plutselig sa «jeg skal også åpne bar»..! Og så var de ferdig før oss. Men for all del, jeg var der på åpningen. Så vennskapet går videre. Vi må bare møtes på nøytral grunn.

Trappist-øl fra Belgia

Med seg på laget har de barmanager Karen Meadows og barsjef Marcus Ohlsson. Begge har bakgrunn fra Bon Lio, som etablerer seg ved Sofienbergparken snart.
I tillegg til å ha husets cocktails, har Saskia også long drinks, viner, trappist-øl fra Belgia, «rare ting Johan liker, som pastis» (ifølge Halsos) – og masse karibisk rom, skriver Godt.
Det inkluderer en rom fra Guadeloupe. Goldens far er nemlig nærmeste nabo til en sukkerrørsplantasje der som leverer til et destilleri. Golden har fantasert om å importere romen destilleriet lager i årevis. Nå kan du oppleve den den karibiske Damoiseau-rom-en i Saskias egen variant av piña colada.
Powered by Labrador CMS