Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) forlater byrådet i Oslo etter seks år.

Inga Marte Thorkildsen slutter som skolebyråd

Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) forlater byrådet i Oslo og blir erstattet av partikollega Sunniva Holmås Eidsvoll.

Publisert

Inga Marte Thorkildsen går av etter seks år som byråd, ifølge en pressemelding fra både Oslo kommune og Oslo SV. Siden 2017 har hun vært byråd for oppvekst og kunnskap.

– Thorkildsen har vært en sentral del av det rødgrønne byrådet siden starten og har lagt ned en enorm innsats for barn og unge i Oslo. Hun har forvaltet en offensiv satsing på skolen og de ansatte og kvalitet i barnehagene, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

– Jeg vil særlig takke henne for viktig og godt lederskap gjennom koronapandemien, sier byrådslederen.

Tar en time-out

Verken Oslo kommune eller Oslo SV oppgir noen grunn for hvorfor Thorkildsen nå forlater byrådet.

Men i et lengre innlegg på Facebook skriver hun inngående om sin periode i Oslo byråd.

– Nå skal jeg rett og slett ta en time-out, tenke meg om og vurdere hva jeg vil videre. Så kjenner jeg meg sjøl såpass godt at jeg veit at jeg temmelig snart får lyst til å bruke alt engasjementet mitt på noe annet viktig, skriver Thorkildsen.

– Jeg gleder meg

Hun erstattes av partikollega Eidsvoll, som har vært gruppeleder for SV i Oslos bystyre siden 2015 og leder av Oslo SV siden 2017.

Oslo SVs leder Sunniva Holmås Eidsvoll tar over som skolebyråd i hovedstaden.

– Å kjempe for gode oppvekstvilkår og små forskjeller blant barn og unge i byen vår er kanskje det viktigste vi som politikere jobber med, og jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene som venter meg som byråd, sier Eidsvoll, som takker Thorkildsen for hennes innsats i byrådet.

Ny gruppeleder

Edsvoll skal fortsette å lede Oslo SV i tillegg til å være byråd, mens Ola Wolff Elvevold tar over rollen hennes som gruppeleder i SVs bystyregruppe.

Det blir nøkkeloverrekkelse klokken 14 tirsdag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS