Konfirmanter, gutt og jente
Rekordmange ungdommer i Oslo velger humanistisk konfirmasjon til neste år.

Overveldende interesse for humanistisk konfirmasjon i Oslo: Nesten én av fire 14-åringer påmeldt i løpet av en uke

På en drøy uke har nesten en fjerdedel av Oslos 14-åringer meldt seg på konfirmasjon i regi av Human-Etisk Forbund neste år.

Publisert

– Dette er fantastisk! Med denne overveldende starten er det god grunn til å tro at vi vil sette rekord i år, jubler Morten Guldberg, regionlagsleder for Human-Etisk Forbund i Oslo.

En drøy uke etter at forbundet åpnet for påmeldinger til neste års konfirmasjon er resultatet 1700 påmeldte i Oslo. Det utgjør nesten 25 prosent av alle byens 14-åringer, ifølge SSB. 1300 meldte seg på allerede den første dagen.

Borgerlig konfirmasjon i Rådhuset
Borgerlig konfirmasjon i Rådhuset. Konfirmantene sitter foran, foreldrene bak.

– Svært gledelig

– Den store interessen for humanistisk konfirmasjon hos Oslos ungdommer sier mye om den jobben alle våre ildsjeler gjør for å skape minnerike konfirmasjonsopplevelser og relevante kurs. Det er svært gledelig at konfirmantene og deres familier finner stor verdi i vårt konfirmasjonstilbud, sier Guldberg.

I fjor var det totalt 2002 påmeldte i Oslo. Mandag denne uka åpnet også påmeldingen for alle som ikke er medlemmer, og man kan melde seg på helt fram til 1. oktober.

Humanetisk forbund arbeider for et livssynsåpent samfunn i en sekulær stat. I Oslo er 1703 unge som fyller 15 i 2024, av totalt 7298 påmeldte den humanistiske konfirmasjonen. Det utgjør en prosentandel på 23,34 prosent.

 

Powered by Labrador CMS