Organisasjonen Redd Ullevål sykehus saksøker staten, i håp om å få kjent reguleringsplanene for sykehusene på Aker og Rikshospitalet ugyldige.

Folkeaksjonen Redd Ullevål Sykehus har samlet inn nærmere 1 million kroner til rettsak mot staten

Aksjonsgruppa Redd Ullevål Sykehus varslet i desember søksmål mot staten. Til uka leveres stevningen, og de har samlet nærmere 1 million kroner til den kommende rettsaken. — Giverviljen har vært enorm, sier folkekasjonen.

Publisert

Folkeaksjonen Redd Ullevål Sykehus varslet i desember søksmål mot staten. Bakgrunnen er at Helse sør-øst ønsker å legge ned Ullevål sykehus, og heller bygge nye sykehus på Gaustad og Aker.

Nå varsler Redd Ullevål Sykehus at søksmålet er satt i gang. De saksøker for å få kjent reguleringsplanene for sykehusene på Aker og Rikshospitalet ugyldige.

Leverer stevningen til tre departementer

Det er advokat Helge Skogseth Berg i Lynx Advokatfirma som har skrevet varselet. Han har tidligere sagt at de vil be tingretten om å få EFTA-domstolen til å vurdere saken.

Lene Haug, leder for folkeaksjonen Redd Ullevål sykehus, under folkeaksjonens markering utenfor Stortinget over motstand mot Helse Sør-Øst sine fremtidsutsikter for Oslo universitetssykehus.

— Det sentrale her er at staten må gjøre en vurdering av miljøkonsekvensene ved de ulike alternativer før de velger. Her har staten først pekt ut Gaustad, og så begynt å se på konsekvenser, men bare ved å bygge der, sa Skogseth Berg til Aftenposten i desember.

Aksjonsgruppen skulle originalt ta ut søksmål og levere stevningen fysisk til tre departementer på fredag 17. mars.

Dette har nå blitt utsatt til den kommende uken, og det er uvisst hvilken dag det blir.

Stevningen skal leveres til politisk ledelse i Kommunal- og distriktsdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet og Klima- og miljødepartementet.

Har samlet 1 million kroner til rettssaken

— Det har ikke vært utredet noen alternativer til denne planen i det hele tatt, heller ingen miljøvurdering. Vi ønsker derfor å stoppe disse planene i sin helhet og ønsker å beholde sykehusdrift på Ullevål, kunne aksjonens leder Lene Haug fortelle i desember.

— I løpet av noen få måneder har vi samlet inn nærmere 1 million kroner til rettssaken og jobbet med stevningen. Giverviljen har vært enorm, skriver folkekasjonen nå i en pressemelding.

Bidragsyterne har blitt invitert til å være med på overleveringen av stevningen til de tre departementene.

Powered by Labrador CMS