I TV2-målingen får MDG og Lan Marie Berg 5,9 prosentpoeng høyere oppslutning enn ved forrige Oslo-valg. Raymond Johansen og Ap går ørlite frem i målingen, men tallene viser at byrådslederens parti er i ferd med å kanskje gjøre ett av tidenes dårligste valg i hovedstaden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Rødgrønt flertall i Oslo krymper på ny måling

Venstre øker mest, mens Rødt går mest tilbake på siste Oslo-måling for TV 2. Høyre mangler bare 140 stemmer på å kapre et SV-mandat i hovedstaden.

Publisert

Venstre har slitt så langt i valgkampen, men får en liten opptur med en oppslutning på 5,9 prosent i Oslo, en fremgang på 1,4 prosentpoeng siden TV 2-målingen som ble publisert onsdag.

Høyres oppslutning øker med 0,3 prosentpoeng til 24,1 prosent, mens Frp øker med 0,6 prosentpoeng til 4,9 prosent. KrF øker med 0,6 prosentpoeng til 2,0 prosent og Folkeaksjonen nei til mer bompenger får 4,9 prosent, ned 1 prosentpoeng siden forrige måling.

Ap marginalt frem

Arbeiderpartiet er det eneste partiet på venstresiden som får framgang på målingen. De øker oppslutningen med 0,8 prosentpoeng til 22,8 prosent, men vil fortsatt gjøre sitt dårligste valg noensinne i Oslo hvis dette blir valgresultatet.

Rødt går tilbake med hele 2,2 prosentpoeng fra onsdag og får en oppslutning på 8,5 prosent, mens SV går tilbake med 0,9 prosentpoeng til 9,2 prosent. MDG får 14 prosent, tilbake 0,4 prosentpoeng, men det er fortsatt en framgang på 5.9 prosentpoeng siden valget i 2015.

Sp på vippen

Det røde flertallet for byrådet (Ap, SV og MDG) og Rødt får 32 representanter, én mindre enn på målingen onsdag. Det kreves 30 representanter for å ha flertall i bystyret i hovedstaden.

Senterpartiet får 2,7 prosent på målingen, og kan dermed komme på vippen med to mandater.

Målingen er laget av Kantar og 795 personer er intervjuet i Oslo mellom 2. og 6. september. Feilmarginen er mellom 1,6 og 3,2 prosentpoeng.

Powered by Labrador CMS