Heidi Nordby Lunde og Nikolai Astrup er innstilt som nestleder og leder i Oslo Høyre frem mot kommunevalget i 2019. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen / Høyre

Stortingets rikeste representant, Nikolai Astrup, innstilt av valgkomiteen som Oslo Høyres leder

Valgkomiteen vil ha Nikolai Astrup som leder og Heidi Nordby Lunde som nestleder i Oslo Høyre for perioden 2018-2020.

Publisert

Innstillingen på Astrup (39) betyr at tidligere ordfører Fabian Stang ikke blir fylkespartiets leder. Han har, ifølge valgkomiteen, takket nei til en slik posisjon. Han får likevel mest sannsynlig en plass i arbeidsutvalget. Nestleder Kristin Vinje takket nei til gjenvalg.

Astrup har sittet som Oslo Høyres leder siden 2012 og var nestleder i fire år før det. Han har vært parlamentarisk nestleder for Høyre i Stortinget siden 2013 og ledet Stortingets finanskomité siden høsten 2017. Astrup er leder i Høyres europautvalg og har tidligere vært redaktør i tidsskriftet Minerva og leder i Oslo Unge Høyre, ifølge Høyres hjemmesider.

Blogger seiler opp som nestleder

Heidi Nordby Lunde (44) har sittet i Oslo Høyres arbeidsutvalg i to perioder fra 2010-14. Hun er nestleder i Stortingets arbeids- og sosialkomité siden 2017 og leder i Europabevegelsen. Lunde blogger under pseudonymet Vampus.

– Nikolai og Heidi er solid ideologisk forankret og har et stort politisk engasjement som er høyt verdsatt av hele Høyre. De vil ruste Oslo Høyre inn mot det svært viktige valget i 2019, sier valgkomiteens leder Øystein Sundelin.

Valget finner sted på Oslo Høyres årsmøte 26.-27. januar 2018.

Powered by Labrador CMS