Vålerenga er en av klubbene som vil oppfordre Norges Fotballforbund til å gå inn for en boikott av fotball-VM 2022.

Vålerenga støtter Tromsøs initiativ til norsk boikott av VM i Quatar neste år

Vålerenga er siste tilskudd i rekken av fotballklubber som støtter Tromsøs initiativ til en norsk boikott av VM i Qatar neste år. — Det er viktig å markere at sportsvasking ikke er akseptabelt, skriver styret i fotballklubben.

Publisert

Styreleder Thomas Baardseng sier til VårtOslo at styret i Vålerenga fotball elite har innstilt på at klubben skal ta prinsipielt standpunkt mot VM i Quatar og fremme eller støtte forslag om at Norges Fotballforbund skal gå inn for en boikott av fotball-VM 2022.

Fra før har Odd Ballklubb, Strømsgodset og Viking gitt sin tilslutning til Tromsøs ønske om at NFF boikotter Qatar-VM.

— Grunnet situasjonen til fremmedarbeidere

Tromsø sendte fredag ut en pressemelding om at klubben vil at Norge boikotter VM i Qatar på grunn av situasjonen til fremmedarbeiderne som gjør mesterskapet mulig.

— Styret i Vålerenga har laget en innstilling som støtter initiativet som skal opp på årsmøtet neste onsdag, sier styreleder Baardseng i Vålerenga.
I vedtaket står det at Vålerenga fotball elite skal ta et prinsipielt standpunkt mot VM i Quatar og enten støtte aktivt eller jobbe i andre relevante forum for å oppfylle vedtaket til årsmøtet.

— Styret skriver også i innstillingen at det er viktig å markere at sportsvasking ikke er akseptabelt, sier Baardseng.

Slutter seg til Strømsgodset og Odd

— Vi støtter Tromsø i dette og oppfordrer NFF til å følge opp, sier daglig leder Dag Lindseth Andersen i Strømsgodset til NTB.

Viking stiller seg også bak kravet og ber fotballforbundet følge opp saken. Stavanger-klubben skriver på Twitter at «vi må få kampen mot sportsvasking på agendaen».

Odd ballklubb skriver på sitt nettsted at klubben stiller seg bak Tromsøs beskrivelse og at klubben vil oppfordre Norges Fotballforbund til å gå inn for en boikott av fotball-VM 2022.

Bodø/Glimt, Rosenborg og Stabæk skal behandle temaet på sine årsmøter denne måneden.

Powered by Labrador CMS